Forside » Beregn lån » Boliglån Beregn lån

Boliglån - Find det billigste boliglån på markedet

Sammenlign tilbud fra flere banker

Vi henter de bedste tilbud på lånemarkedet og præsenterer dig for nøje udvalgte tilbud.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Se vores bedste boliglån

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 50.000

Beløb

9,90 - 19,56%

Rente

9.2/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Eks.: 24.000 kr. over 82 mdr. Variabel årlig debitorrente: 9,90%-19,56%. ÅOP: 12,74%-22,94%. Mdl. ydelse: 431-551 kr. Samlet tilbagebetaling: 35.314-45.220 kr. Samlede kreditomk.: 11.314-21.220 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr: 1.920 kr. og baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger skal være min. 21 år, opfylde kriterier for samlet kreditvurdering og må ikke være registreret i RKI. Finansiering udbydes i samarbejde med Facit Bank A/S.

2

1.500 - 20.000

Beløb

22,52 - 22,52%

Rente

9.3/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Eks.: 10.000 kr. over 12 mdr. Fast debitorrente: 24,9%. Samlede kreditomkostninger: 1.645,72 kr. Tilbagebetalingsbeløb: 11.645,72 kr. ÅOP: 34,99%. Mdl. ydelse: 970,48 kr.

3

5.000 - 300.000

Beløb

3,49 - 10,00%

Rente

7.6/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Lånio indhenter tilbud fra flere banker! Låneeksempel: Lån på 50.000 kr. Mdl. ydelse 1.052 kr. med fast debitorrente på 10%. ÅOP: før skat på 10%. Samlede omkostninger. 13.107 kr. Tilbagebetaling i alt: 63.107 kr. 14 dages fortrydelsesret

Beregn boliglån

De fleste skal låne penge i forbindelse med et boligkøb, da mange gerne vil købe bolig, når de har fundet den rette – og de færreste ligger inde med boligens pris kontant. Alligevel er bolig ikke noget, der bliver talt alverden om, og derfor ved mange ikke, hvad de skal forvente, når de går ind til det. En beregning af boliglån og baggrundsviden kan gøre underværker.

Hvis du vil læse mere om boliglån og de forskellige faktorer, der har indflydelse på beregningen af boliglånet, så læs med her.

De relevante faktorer til beregning af boliglån

Der er en række faktorer, der er relevante, når det kommer til at optage og beregne boliglån, for at du kan besvare spørgsmålet: Hvad koster det at låne?

 • Renten og ÅOP
 • Lånets faktiske sikkerhedsmæssige placering
 • Lånets løbetid
 • Afdrag
 • Forskellige låntyper
 • Egen opsparing
 • Boligens pris

For at du kan komme frem til et konkret lånetilbud, så er det nødvendigt at tage de nævnte forudsætninger op til overvejelse. Først herefter vil du kunne få satsen beregnet til boliglånet og begynde at planlægge, hvordan du når sikkert i mål med dit boligkøb. ÅOP er for eksempel de årlige omkostninger i procent, som viser det reelle pris på lånet.

Fastforrentede lån vs. lån med variabel rente

Renten er en af de mest afgørende faktorer i forhold til, om lånet bliver dyrt eller billigt. Den har nemlig indflydelse på den samlede månedlige ydelse af lånet og hvor meget ekstra, du skal betale tilbage hver måned for at lånet bliver stemplet som “Fuldt tilbagebetalt”. Det er vigtigt for beregningen af boliglånet, at du har styr på dette.

Der findes som udgangspunkt to typer renter: en fast rente og en variabel rente.

Fastforrentede lån

Fastforrentede lån har en fast rente. Det vil sige, at den ikke bliver påvirket af markedet, og du er dermed sikker på, hvor meget du kommer til at betale for lånet i alt, men også hvor meget der skal betales tilbage på lånet hver måned. Det er perfekt til dig, der ikke er risikovillig og blot gerne vil betale lånet tilbage efter planen.

Lånet med variabel rente

Lånet med en variabel rente er derimod en smule mere risikopræget. Her følger renten nemlig markedet, og den kan både stige og falde i takt med det. På den måde ved du ikke, hvor meget du skal betale hver måned, og du ved ikke hvor dyrt lånet bliver i sidste ende.

Det lyder måske umiddelbart som en stor ulempe, men lige såvel som renten kan stige, så kan den altså også falde, og hvis den gør det, så får du et væsentligt billigere lån, end hvis du vælger et fastforrentet lån. Her får du nemlig det aktuelle kursfradrag trukket fra kurset, når du skal have udbetalt eller refinansieret et variabelt forrentet lån.

Lånets faktiske sikkerhedsmæssige

placering

Vælg din rente ud fra risikovillighed. Dermed er det altså tidspunktet, hvor du overvejer, hvor sikkert lånet skal være, og det er også værd at have med i din beregning af boliglånet. De fleste vælger det sikreste lån, da det trods alt er i forbindelse med boligkøb, at de låner penge, og de står overfor en stor udgift med mange mulige øvrige omkostninger. Dog er dit boligkøb også en stor udgift, og derfor vælger mange, at spare hvor de kan, og en variabel rente kan blive en eventuel opnået kursgevinst.

Dermed bliver det svært at vurdere, hvor risikovillig du egentligt er. Det giver god mening at søge individuel rådgivning i denne forbindelse, men se også på husstandens indkomst i alt de seneste år, og find et gennemsnit, samt kig på de aktuelle kursfradrag for at få en idé om, hvorvidt lånet med variabel rente er en god ide.

Hvorfor er lånets løbetid relevant?

Renten en som sagt den sats, der lægges oveni det faste tilbagebetalingsbeløb, du har hver måned. Lånets løbetid er derfor afgørende for, hvor mange måneder du skal betale en ekstra rente oveni de penge, som du har lånt. Jo kortere løbetid du har på lånet, jo billigere bliver renten.

Lånets udløb

Du kan finde lån med mange forskellige løbetider, og selvom det er fristende at vælge en, hvor lånets udløb er lige oppe over, så skal du kunne betale det tilbage i løbet af lånets løbetid, og dermed er det ikke nødvendigvis muligt. Når du vil optage lån, bliver du altså nødt til at beregne det inden, så du får lavet lånet, der både er så billigt som muligt, men som du også kan betale tilbage inden lånets udløb.

Afdrag

Afdrag er et andet vigtigt begreb, når det kommer til at låne penge, og der findes låneberegnere, som vores her på PremiumBanker, udelukkende til at beregne afdrag, fordi det har så stor indflydelse på dit lån.

Afdragsfrie lån

Afdragsfrie lån giver dig en periode på op til 10 år, hvor du ikke skal betale af på lånet. Du bliver ved med at skylde det samme i hele denne periode, men når den så udløber, så skal du altså betale en højere ydelse, for at betale resten tilbage over den resterende del af lånets løbetid. Afdragsfriheden udnyttes ofte. Overvej, om det vil være en god idé at finde lånet uden afdrag.

Lån med afdrag

Hvis du derimod vælger at optage lån med afdrag, så betaler du af på din gæld med det samme, og den bliver altså mindre og mindre, indtil den er fuldt tilbagebetalt. Her er bidragssatsen lavere, og dermed sparer du penge. Bidragssatsen er et gebyr, du betaler til realkreditinstitutionen for at tage risikoen for lånet, og du skal altså have bidragssatsen beregnet og inkludere den oplyste bidragssats i din beregning af boliglånet.

De forskellige låntyper

Der findes som udgangspunkt tre forskellige låntyper:

 • Annuitetslån
 • Serielån
 • Stående lån

Annuitetslån karakteriseres ved betaling af et fast beløb – der dækker på renter og afdrag på gælden -på hver terminsdato. Serielån har et variabelt terminsbeløb. Der er et konstant afdrag på lånets hovedstol, og i tillæg til afdragene betales af debitor tilskrevne renter, hvorfor ydelserne er variable. Hvis renten er fast over lånets løbetid, vil den samlede ydelse falde over lånets løbetid.

Sidst karakteriseres stående lån ved, at de er afdragsfrie gennem lånets levetid. Du betaler kun renter på det beløb, som du har lånt hver termin, og ved den sidste termin betaler du hele beløbet tilbage inklusiv renten på den sidste termin.

De forskellige låntyper til boligen

Foruden at der findes de tre forskellige låntyper, så findes der også en række forskellige låntyper kun til boligen, der hver især kommer med en række fordele, men også med en række ulemper.

Derfor giver det mening at kigge på dem alle, inden du tager din beslutning, samt at beregne forskellige boliglån. Nogle af lånetyperne til boligen er mere fleksible end andre, hvilket selvfølgelig også gør dem mindre forudsigelige. Derfor er det altså en fin balance, og der er ikke en model, der passer til alle.

De låntyper, som du bør kigge nærmere på er:

 • Fastforrentet obligationslån med eller uden afdrag
 • Rentetilpasningslån med kort rent med eller uden afdrag
 • 3-årigtrentetilpasningslån med eller uden afdrag
 • Prioritetslån med eller uden afdrag

Det er en fordel at kende til de forskellige betingelser, der medfølger hvert lån, da det også giver dig en bedre beregning af boliglånet, når du kommer dertil. Og jo mere du ved, jo bedre kan du planlægge lånet og komme succesfuldt fra det. En beregning af boliglån tager ikke højde for det uforudsigelige, men det giver alligevel en god idé.

Egen opsparing og boligens pris

Egen opsparing og boligens pris kan slås sammen til ét emne, da det er selvforklarende og meget individuelt. Din opsparing en klar indflydelse på lånets størrelse, såfremt du altså er villig til også at benytte denne til at betale din bolig. Boligens pris har også indflydelse på, hvor meget eller hvor lidt du har brug for at låne, da lånets størrelse skal matche denne pris omtrent. Dette er nogle tal, som du bør have stående, og som du skal bruge, når du beregner lånet.

HUSK: beregningerne forudsætter uændrede skatteforhold

Sidst, men ikke mindst, spiller SKAT også ind i din beregning, da der som udgangspunkt skattepligt. Der er både nogle skattepligtige kursgevinster, som du så vidt muligt skal være opmærksom på – eller om ikke andet så være bevidste om – og den gældende skattesats skal bruges til selve beregningen. Den beregning af boliglån, som du kommer frem til, gælder desuden kun, hvis skatteforholdene forbliver uændrede, så derfor vil den ikke være helt præcis.

Hvordan finder du det billigste boliglån?

Der er flere måder, hvorpå du kan finde det billigste boliglån, men det handler i høj grad om dine beregninger af boliglån. Når du beregner dit boliglån, så får du en god idé om, hvor billigt det kan gøres, efterhånden som du justerer lidt på det. Derudover handler det også om tålmodighed. Du skal ikke tage det første og bedste tilbud, men lytte til flere forskellige, der kan tilbyde dig et lån til en god pris. Lav en beregning af boliglån, du får forskellige steder, og brug det som sammenligningsgrundlag. Det handler ikke kun om at betale de penge tilbage, som du låner.

Du skal også betale renterne. Derfor er det vigtigt at kigge på, hvor meget du kommer til at betale i renter hos de forskellige udbydere, da det kan have enorm betydning for prisen på lånet i sidste ende – jo højere renten er, jo mere bliver du ramt, hvis du pludselig ikke kan betale renten i en måned på grund af uforudsete udgifter. En beregning af boliglånet tager dette med i betragtning, så du får en endelig pris.

Nyttig information

Prisen på et hus til 2 5 millioner om måneden varierer afhængig af renten, og afhængig af om afdragsfriheden udnyttes. Du kan finde et estimat ved at beregne prisen på boliglånet i vores låneberegner.

Det afhænger af den specifikke låntype. Normalt kan du låne et sted mellem 60% og 75% som realkreditlån, men tilbagebetalingen på realkreditlån afhænger af renten lige såvel som lånet hos banken eller et online lån. En god rente ligger mellem 3 – 5%.

PremiumBankers låneberegner hjælper dig med at udregne, hvor meget det koster at låne til boligen, og hvor meget du skal betale tilbage på dit boliglån pr måned.

Det er forskelligt, hvor meget du kan låne i forbindelse med boligkøb hos al. Du kan gå til Arbejdernes Landsbank for et konkret lånetilbud, hvor de kigger på omkostninger mv.

Lånebeløb
Almindelige lån