Forside » Lån » Lån 5000 kr.

Lån 5000 kr. - 3 tips til at finde det bedste lån til din økonomi

Sammenlign lån fra flere låneudbydere og spar penge!

PremiumBanker er den pålidelige sammenligningstjeneste til online lån, der på få sekunder giver de danske forbrugere overblikket over, hvor de kan låne penge billigst. Få klik – og du er klar til at bruge pengene, som du har lyst til.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Lån 5000 kr. her

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Forestil dig, at der tikkede 5000 kroner ekstra ind på kontoen. Du ville sikkert ikke have problemer med at bruge dem inden for kort tid. En rejse til Kreta, julegaver til børnene eller nyt udstyr til gamerhjørnet derhjemme.

Når du køber varer for lånte penge, har det imidlertid en pris – og den kan være ekstra høj, hvis du ikke er opmærksom på begreber som renter og ÅOP, der indikerer, hvor stort det samlede tilbagebetalingsbeløb bliver.

Omvendt har online lån den store fordel, at du kan få pengene i hånden inden for en dags tid, når først låneansøgningen er blevet godkendt. Det er derfor også populære lån.

Men hvordan finder du det bedste og billigste lån, der matcher din privatøkonomi? Svaret er, at du både skal overveje dine behov samt undersøge lånemarkedet ved at sammenligne lån, inden du optager et nyt lån.

Tip 1: Overvej dit økonomiske behov for at låne 5000

5000 kroner – det virker overskueligt at skulle tilbagebetale dit lån inden for en kort løbetid, når du vælger denne type små lån. Det er lån, der også går under betegnelser som online forbrugslån, kviklån, hurtigt lån og sms lån.

Du skal dog være OBS på, at den indgåede kreditaftale med den online låneudbyder ikke kun omfatter de 5000 kroner, men også en nominel rente samt diverse gebyrer. Du kommer derfor til at betale væsentligt mere tilbage end det oprindelige lånebeløb.

Så spørg dig selv om, hvor hårdt du egentlig har behov for de 5000 kr. – og om din privatøkonomi fremover kan bære ekstra månedlige ydelser, hvis du allerede nu står og mangler penge. Lav derfor altid en plan for, hvordan du kan tilbagebetale dit lån.

Et online lån giver fornuft, hvis:

  • Du står og mangler penge i en fart til uforudsete udgifter – online lån kan ofte bevilliges inden for en kort tidsramme, så pengene står på din konto inden for 1-2 dage. Du slipper endvidere for nærgående spørgsmål til formålet.
  • Du har et ønske om at få et dyrere lån ud af verden. Her er det blot vigtigt, at du får valgt et billigt lån, så du ikke kommer til at finansiere et dyrt lån med et, der er næsten lige så dyrt. Har du en højere gæld, kan du omvendt også vælge et forhøjet lånebeløb og oprette et samlelån, så al den dyre gæld kommer ud af verden på én og samme gang.
  • Hvis du har fået et nej i banken til det ønskede lån. Her bør du dog overveje grundigt, hvorfor banken har sagt nej. Skyldes det din kreditværdighed, alder, eller at banken ganske enkelt ikke vil udstede lån til din iværksætterdrøm? Er din kreditværdighed udmærket, eller har du en fast plan for tilbagebetalingen, kan det online lån være et fint alternativ.

Tip 2: Find de billige lån ved at indhente eksklusive lånetilbud

Lån 5000 kr. i dag – det er fuldt ud muligt hos de mange online låneudbydere på dagens marked. Det er dog et ret broget marked. Selvom om du har et presserende behov for et hurtigt lån, bør du altid afsætte et par minutter til research.

PremiumBanker gør det ekstra nemt for dig at komme i gang med researchen – og det er en 100% gratis webservice, hvor du samtidig kan få gode tips gennem hele ansøgningsprocessen.

Indtaster du nogle enkelte oplysninger direkte på hjemmesiden, bliver du inden for få sekunder præsenteret for de bedste online lån fra de mange udbydere.

Du får i oversigten bl.a. præsenteret den årlige debitorrente samt ÅOP, så du får et godt overblik over de samlede kreditomkostninger.

Du vælger selv, om du vil indhente et uforpligtende lånetilbud hos de enkelte låneudbydere. Du forpligter dig ikke til noget som helst, så længe du ikke har underskrevet låneaftalen. Du kan derfor flakke en smule rundt mellem de forskellige lånetilbud, inden du tager det endelige valg.

Online lån kan spænde over alt fra lån på 10.000 kr. til 500.000 kr. De er kendetegnet ved at være dyrere end traditionelle banklån, da den pågældende låneudbyder tager en større risiko. Du skal bl.a. ikke stille sikkerhed for dit lån, og der bliver ikke stillet yderligere spørgsmål, så længe du kan opfylde kriterier opstillet af låneudbyderen. Der kan bl.a. blive stillet krav til din alder, og at du skal have en dansk bankkonto.

Betalingsanmærkninger i RKI eller Debitor Registret kan være en hindring for at optage et lån hos enkelte låneudbydere, mens enkelte låneudbydere er villige til at påtage sig risikoen.

Tip 3: Fastsæt en tilbagebetalingsplan, inden du optager lån

Lånets løbetid er en vigtig faktor, når du skal lægge en plan for at indfri lånet. Jo hurtigere du skal betale lånet tilbage, desto højere bliver de månedlige afdrag – men du kan samlet set spare penge, da du får afviklet lånet hurtigere og ikke skal betale nær så meget i renter og gebyrer.

Du skal dog altid tage stilling til, hvad du kan realistisk kan klare at betale hver måned, og om en kort løbetid er det rette valg. Der skal også være plads i budgettet til en uforudset udgift eller to.

Noget af det værste, du kan gøre, er at finansiere dit nuværende lån med nye lån.

Står du allerede i den situation, at du har en masse gæld fra tidligere lån? Så brug PremiumBanker til at undersøge, hvad du skal betale for et forhøjet lånebeløb. Den gode strategi er at optage ét billigt lån og få betalt alle de dyre kviklån ud én gang for alle. Du får et større overblik over samlet tilbagebetalt beløb.

Konklusion: Hold hovedet koldt

Behovet for at låne penge, eksempelvis 5.000 kr., kan få de fleste til at panikke og træffe dumme og forhastede beslutninger – og især med tanke på, at det hele kan klares med en enkel ansøgning på nettet.

Det gode råd er dog, at du trækker en smule i håndbremsen og holder hovedet koldt, mens du i ro og mag tjekker op på dine forskellige lånemuligheder og finder et billigt lån med lav rente. Den første lånemulighed er ikke nødvendigvis den bedste i din situation.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån