Forside » Lån » Realkreditlån

Alt du skal vide om realkreditlån

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

De 3 bedste realkreditlån

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Hvis du overvejer at købe et hus eller lave forbedringer i din nuværende bolig, er der en stor sandsynlighed for, at du skal låne nogle penge. Det kan være dyrt at købe bolig og forbedre den i forbindelse med indflytning, men heldigvis kan du optage et lån. Et lån kan være nyttigt, hvis bare du tænker dig om, inden du optager det. Hvis du ønsker at eje din egen bolig, er det et realkreditlån, du skal have fat i, hvilket du kan læse mere om herunder.

Information om realkreditlån

Et realkreditlån er et lån, du kan optage, hvis du skal købe en bolig. Det kan både være et hus, en lejlighed, et sommerhus, eller hvad du ønsker at eje. Du kan også optage et realkreditlån, hvis du vil forbedre den bolig, du allerede bor i, eller hvis du vil ændre noget i den bolig, du flytter ind i. Det kan være, du vil sætte dit eget personlige præg på boligen, så du virkelig føler dig hjemme.

Det fungerer på den måde, at du stiller din bolig til sikkerhed – så boligen er altså din måde at sikre for banken, at du betaler lånet tilbage. Du skal betale lånet tilbage hvert kvartal, medmindre du laver en anden aftale, der passer alle parter bedre.

Der er selvfølgelig gebyrer, når du skal optage et lån, og det gælder også realkreditlån. Blandt andet skal du give et gebyr til banken, du skal give noget til staten, og så foreligger der også et kurtagegebyr. Det er ikke noget, du skal være nervøs for, det er blot så banken eksempelvis får noget ud af at låne penge til dig.

Sådan optager du et realkreditlån

Du optager et realkreditlån ved at kontakte din bank og høre dem, hvad dine muligheder er. Derefter kan banken give dig et tilbud, eller du kan foreslå noget, og så kan i aftale et møde, hvor i diskuterer lånets rente, lånets løbetid osv. Banken vil gerne hjælpe dig, men de skal naturligvis også have noget ud af situationen, så de kan tjene nogle penge, og derfor skal du tænke dig godt om, inden du tager imod aftalen.

Du skal undersøge markedet og finde ud af, om aftalen er god, og om den passer til dine økonomiske forventninger for fremtiden. Til sidst skal både du og banken godkende lånet, så du kan købe din bolig eller forbedre din nuværende, hvilket bliver den sjove del af processen.

Forskellige typer af onlinelån

Udover realkredit lån finder der også andre former for lån. Det kan være kviklån, forbrugslån, studielån og lignende. Du skal tænke dig godt om ved alle lån, men et banklån og et realkreditlån giver dig mulighed for at få en god aftale, og det er anerkendte lån, som du ikke behøver at frygte, hvis du har styr på din økonomi.

Et kviklån er et lån, du du hurtigt og nemt kan optage, men det kan til gengæld give dig nogle meget store renter, så du ender med at betale mange penge tilbage, og det er derfor et lån, hvor du virkelig skal overveje. Det skal virkelig være det hele værd. Et forbrugslån er et lån, som du optager, hvis du gerne vil købe en mobil eller tage ud at rejse, og det kan derfor være en god idé at spare pengene op i stedet for at låne dem, da det er noget, du forholdsvis hurtigt kan spare op til. Studielån er til dig, der studerer – det har en meget lav rente, og det er en stor sikkerhed for mange studerende, og det er derfor et lån på linje med banklån og realkreditlån.

Der findes altså mange lån, som du kan overveje, men du skal være sikker på, at du får en god aftale, og at det er renterne værd.

Fordele og ulemper ved realkreditlån

Som med alt andet er der selvfølgelig fordele og ulemper ved at tage et realkreditlån. Nogle fordele er, at det er et sikkert lån, som du optager gennem store institutioner, og du kan være sikker på, at du ikke bare bliver taget ved næsen. Det giver dig gode muligheder, og du slipper for at betale alt for mange ekstra penge tilbage. Ulemperne er bare, at der er tale om et lån, og at det altid er intenst at stifte så stor en gæld. Der kan være frihed forbundet med ikke at have gæld, men du skal ikke være ked af det, hvis du bliver nødt til at låne penge.

Tænk dig om, inden du låner

Der er intet galt i at optage et lån, men du skal selvfølgelig tænke dig godt om. Mange mennesker optager lån i forbindelse med køb af bolig og bil og lignende, og det kan du også sagtens gøre. Du skal dog være bevidst om, at du får gæld, og at du skal betale ekstra tilbage, foruden det beløb du låner. Du skal sørge for at lægge en ordentlig plan sammen med din bank og undersøge en masse om emnet, så du er sikker på, at du får en god aftale, og at du og din bank er enige om, hvordan og hvornår du skal betale lånet tilbage.

Det er meget vigtigt, at du ikke optager et lån som en impulsiv beslutning, da det kan have konsekvenser, og derfor skal du tænke dig om og være sikker på, at du kan betale lånet tilbage på den ene eller den anden måde. Du skal sørge for at have en god aftale, så du har råd til at leve ved siden af din husleje, og så du kan springe betalingen over, hvis du mister dit arbejde, eller hvis der sker noget, så du ikke kan betale pengene til banken i en periode.

Ofte Stillede Spørgsmål om Realkreditlån

Hvad koster et realkreditlån på 1 million?
Det er svært at sige, hvad et realkreditlån på 1 million koster, men du skal være bevidst om, at det kommer til at koste mere en selve det beløb du låner. Det kan du desværre ikke komme uden om, da alle parter skal have noget ud af dit lån. Du får lånet, og din bank får et beløb for at låne dig penge.

Hvad er et realkreditlån?
Et realkreditlån er et lån, som du kan optage, hvis du ønsker at købe en bolig, eller hvis du ønsker at lave nogle forbedringer i din nuværende bolig.

Hvad skal man vælge af realkreditlån?
Du kan vælge mellem fast eller variabel rente, og der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele. Variabel rente er billigt, men der er en risiko for, at den vil stige, så du faktisk kan ende med at betale mere i husleje. Et fastforrentet lån er dyrere, men du ved til gengæld præcis, hvor meget du skal betale tilbage, hvilket kan give en stor sikkerhed og mindre stress i hverdagen.

Hvordan fungerer et realkreditlån?
Et realkredit lån fungerer på den måde, at du kontakter din bank og forklarer dem, hvad du gerne vil låne penge til. Derefter skal banken godkende lånet eller give dig et andet tilbud, og så kan du bruge pengene på at købe en bolig eller forbedre din nuværende.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån