Forside » Lån » Små Lån

Små lån – alt du skal vide og overveje inden lån

Vi kan alle komme i en situation, hvor det bliver nødvendigt at låne penge – og faktisk kan det sommetider være det fornuftige og rette valg. Lånemarkedet kan være svært at gennemskue, og det er vigtigt at kunne begå sig. Som forbruger kan du heldigvis gøre meget for at sikre dig selv – det kræver blot, at du ved, hvad du skal kigge efter. Hos en bank som Premiumbanker kan du for eksempel få tilsendt gratis lånetilbud via deres oversigt og dette tilbud er gratis og uforpligtende.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Find Små Lån her

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Der findes en masse muligheder for at optage små lån, og der er i den forbindelse nogle væsentlige ting, du bør vide og tage stilling til, inden du låner, så læs med her og bliv klogere på disse muligheder.

Hvordan finder jeg de bedste små lån?

Hvad der bedste lån er, er en individuel vurdering. Det lån der er det bedste for dig, er ikke nødvendigvis det rette for naboen – og omvendt.

Når du skal beslutte, hvilket lån du ønsker, så står du foran en større udvælgelsesproces. Der findes mange udbydere, og lånemarkedet er stort og ikke altid lige gennemsigtigt. Der er mange gode låneudbyder, men der er desværre også en andel, der ikke har helt rent mel i posen – det er de her berygtede “lånehajer”, der ikke tilhører det regulerede marked.

Et godt udgangspunkt er at alliere dig med en formidlingstjeneste – når du benytter PremiumBankers låneberegner, så vil du kun modtage lånetilbud fra reelle og sikre låneudbydere. Premiumbanker repræsenterer kun udbydere, der arbejder indenfor rammerne af kreditaftaleloven og helt almindelig pli og etik.

Rent praktisk så udfylder du blot formularen på forsiden, og så vil du kort efter modtage de låntilbud, der passer på dine kriterier. Herfra kan du tage stilling til, hvilken af de mange banker du ønsker at lave en aftale med. Der kan være forskellige faktorer, der afgør, hvilket lån der giver bedste mening for dig – løbetid, størrelse af afdrag, samlede omkostning etc.

Når du benytter Premiumbankers tjeneste, får du et godt overblik over, hvad de forskellige låneudbydere har af priser og vilkår – herfra kan du i ro og mag finde de små lån, der opfylder netop dine krav. Premiumbankers låneberegner og tilbudshenter er gratis og uforpligtende at bruge.

Hvor lang tid tager det at få et lån?

Når du søger små lån, så vil du opleve en hurtigere ekspeditionstid, end den du kender fra banken. De fleste små lån i dag er onlinebaserede løsninger, der ikke kræver fysisk fremmøde, ej heller fremsendelse af alskens dokumenter.

Små online lån kører efter en opskrift, der giver en nem, effektiv og hurtig behandlingstid, og som kræver en meget lille indsats fra forbrugerens side – det er absolut den mest simple måde at låne penge på i dag.

Når du har accepteret ét af de fremsendte låntilbud, så skal du blot udfylde nogle basale informationer og herefter give adgang til din bank og til dine skatteoplysninger. Herfra klarer systemet resten, og alle de nødvendige data indhentes automatisk.

Du vil kort efter modtage en låneaftale til underskrift. Denne kan underskrives med MitID/NemID, og nu er der kun tilbage at vente på, at dine penge går ind på din konto. Selve udbetalingen sker som regel indenfor få minutter – i nogle tilfælde indenfor 1-2 bankdage.

Hvem kan låne penge?

I princippet kan alle myndige individer med en fornuftig økonomi blive godkendt til de små lån. Det varierer lidt udbyderne imellem, hvor gammel man skal være – hos nogle skal du blot være 18 år, hos andre 20 år.

Det afgørende er, at du har en sund økonomi, og et budget der kan bære den månedlige afbetaling. Det handler ikke om, hvor meget du tjener, men om, at der er balance i indtægter og udgifter. Der skal med andre ord være råderum til både afdrag og rådighedsbeløb.

Hvis du har en betalingsanmærkning, og dermed er registreret som dårlig betaler, så vil du som udgangspunkt blive afvist. Dette handler ikke om, at udbyderen ikke stoler på dig, men om, at det ikke vil været etisk forsvarligt at låne dig penge hurtigt, mens du allerede er i gæld. Du bør derfor altid betale gammel gæld ud, før du optager ny.

Hvor meget skal jeg samlet betale tilbage?

Det vil være forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget de små lån kommer til at koste alt i alt. Du bør altid lave en sammenligning af de forskellige udbyderes priser – her kan det være en god hjælp at bruge Premiumbankers låneberegner, som giver et godt sammenligningsgrundlag.

I Danmark er lånemarkedet reguleret af finanstilsynet, og udbyderne er underlagt kreditaftaleloven, der er formuleret for at beskytte forbrugeren bedst muligt.

Kreditaftaleloven siger blandt andet, at et lån aldrig må have en AOP, der overstiger 35%, og at de samlede omkostninger, inkl. renter og gebyrer, aldrig kan overstige selve lånebeløbet – du kan derfor maksimalt komme til at betale det dobbelte af, hvad du reelt har lånt, uanset hvor lang tid det taget dig at betale tilbage. Det er din sikkerhed for ikke at ende i en bundløs gæld, der stiger med mere end, hvad den kan betales ned.

Skal jeg stille sikkerhed for små lån?

Lige som med andre typer kviklån, kræver små lån ingen sikkerhedsstillelse. Du bliver heller ikke spurgt om, hvad du skal bruge pengene til.

Små lån er som regel karakteriseret ved, at det er lån af mindre beløb, der betales af over kortere tid. Der er derfor ikke behov for hverken sikkerhedsstillelse, eller en redegørelse af, hvordan pengene formøbles.

Det er relativt simpelt at blive godkendt til de små lån, og du vil aldrig blive bedt om at stille garanti.

Hvilke oplysninger skal jeg opgive?

Når du ansøger om et lån, så vil du blive bedt om at afgive nogle personlige oplysninger, der skal medvirke til en vurdering af dine økonomiske forhold – det er en sikkerhedsforanstaltning for låneudbyderen såvel som for dig selv.

Du skal opgive dit navn, adresse og CPR nr., og så vil du i nogle tilfælde skulle svare på nogle spørgsmål til din privatøkonomi, hvorvidt du er gift, hvor mange der bor i husstanden, om du er i arbejde og tilsvarende. Det er alt sammen en smertefri proces, der er klaret på få minutter.

De fleste udbydere af små lån har i dag en teknisk integration med alle landets banker og pengeinstitutter og med skattevæsenet. I den forbindelse vil du blive bedt om at logge ind med NemID/MitID for at give adgang til dine finansielle oplysninger. Når du har givet adgang, så trækker systemet selv al relevant data, og foretager med udgangspunkt heri den kreditvurdering, der kommer til at danne grundlag for, at du godkendes til et lån.

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, og givet adgang til indhentning af de øvrige oplysninger, så er du faktisk færdig – efter endt godkendelse kan du læne dig tilbage og vente på din låneaftale.

Er mine personlige oplysninger sikre?

Ja! Alle finansielle institutter er underlagt GDPR-loven, som dikterer, hvordan personfølsomme oplysninger må og skal opbevares. Du kan føle dig helt sikker på, at dine oplysninger beskyttes, da denne lovgivning er én, vi tager meget alvorligt i Danmark – ingen finansiel virksomhed tager let på GDPR reglerne, blandt andet fordi det koster dyrt.

Du har desuden altid ret til få indblik i, hvilke oplysninger bankerne har om dig, samt hvordan de opbevarer dem, hvem der kan tilgå dem og så videre. På samme tid har du endvidere krav på at få slettet alle oplysninger, der ikke er relevante for den aftale, der på tidspunktet foreligger.

Hvis du er utryg eller i tvivl, bør du altid kontakte det pengeinstitut, din tvivl vedrører. De både kan og skal oplyse dig om, hvordan dine oplysninger behandles, hvis og når du anmoder om dette.

Hvornår er det en god idé at låne penge?

Hvis du får brug for at låne penge, så er der nogle ting, du bør tage stilling til først. Du bør have en god idé om, hvordan din økonomi ser ud fremadrettet, mens du afbetaler lånet, og du bør have et retvisende og realistisk budget.

Der er ikke noget galt med at låne penge – det kan vi alle få brug for. Men det er først en god idé, når du ved, at din økonomi kan bære afbetalingen. Den værst tænkelige situation er den, hvor du bliver tvunget til at optage nye lån, fordi dit budget ikke kan rumme afdragene på det første.

Du bør aldrig låne mere, end hvad du har brug for, og du bør altid efterspørge en løbetid, der giver et afdrag, du kan betale – og stadig efterlader rum til et rimeligt rådighedsbeløb. En kort løbetid giver ofte en billigere samlet betaling, men det har en lille værdi, hvis du er ved at knække nakken på de tilsvarende højere afdrag. I det tilfælde vil en lang løbetid give mere mening – også selvom det samlet set bliver en anelse dyrere at låne.

Når du skal vurdere, om det er en god idé for dig at låne penge, så må du først og fremmest tage stilling til, hvad det får at betydning for din økonomi fremsigtet og ikke kun nu og her. Det er med andre ord en god idé at låne, når der kan skabes og vedligeholdes en balance i din økonomiske formåen.

Lad Premiumbanker finde de bedste små lån til dig

Som forbruger kan det være svært at navigere på lånemarkedet. Der er mange om buddet, og de forskellige lånetilbud kan være svære at gennemskue. På samme tid er der meget forskel på de enkelte, og det kan spare dig mange penge og bekymringer at vælge den rette første gang. Og her kommer Premiumbanker ind i billedet.

Premiumbanker er en låneformidler, der arbejder for forbrugeren og ikke for pengeinstitutterne. Premiumbanker lader låneudbyderne konkurrere mod hinanden og på samme vilkår – dette sikrer dig de bedst mulige priser.

Når du benytter dig af Premiumbankers tilbudshenter, så gør systemet alt det indledende arbejde for dig, og du modtaget kun de tilbud, der på tidspunktet for analysen giver dig de bedste forhold. Du slipper for sammenligningsarbejdet, og vigtigere endnu, så risikerer du ikke at falde i kløerne på en ublu lånehaj.

Premiumbanker er din garanti for de bedste lånevilkår – og tjenesten er både gratis og uforpligtende.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån