Forside » Lån » Lån til sommerhus

Find det rette lån til sommerhus

Der er mange muligheder når det kommer til billig finansiering og lån der er egnet til sommerhuskøb. Der findes fastforrentet obligationslån, der er beskrevet med obligationer, den års gennemsnitlige månedlige ydelse, en eventuel opnået kursgevinst og andre begreber, der måske ikke helt giver så meget mening, hvis det er første gang du skal købe sommerhus. Der er flere ting, der ikke helt er som når du skal købe et helårshus og om ikke andet mange overvejelser, der skal gøres inden du køber sommerhus.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Find lån til sommerhus her

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Få hjælp med uvildig rådgivning

Når du skal købe sommerhus, så vil du som oftest komme i kontakt med en ejendomsmægler. Her skal du dog ikke tage alle ord for gode varer, for ejendomsmægleren er til for at tilgodese sælgerens vilkår. Til trods for at ejendomsmæglerens salgsopstilling alligevel viser forslag til lån og finansiering, så bør du alligevel kigge dig grundigt om efter andre muligheder. Inden du optager lånet skal du vide, at der altid vil være en individuel løsning, i hvert tilfælde hvis du gerne vil opnå den billigst mulige løsning. Når du skal låne penge, så kontakt gerne en uvildig rådgiver, der kan vejlede dig til dine muligheder ud fra den situation du står i, dine drømme og din nuværende og eventuelt fremtidige økonomi. Der er nemlig en stor forskel på lån og låntyper overordnede forskelle kan en professionel guide dig igennem. En boligadvokat er en af de muligheder for en professionel hånd der yder uvildig rådgivning i forbindelse med køb af dit sommerhus.

Sammenlign dine lånemuligheder

Når du kigger efter sommerhus, så er du muligvis mere interesseret i huset end du er i alle de tekniske detaljer, lån og udgifter. Det kan dog alligevel godt betale sig at sætte sig en lille smule ind i dit fremtidige lån. Inden du underskriver en låneaftale, så anbefales det at du sammenligner flere forskellige forbrugslån. Måske kan du finde et tilsvarende lån der er til større fordel for din situation som den ser ud nu, eller som i sidste ende bliver en hel del billigere og giver dig en større friværdi undervejs. Spar eventuelt lidt flere penge op på opsparingen og se hvor meget din egen opsparing vil gøre for dine samlede kreditomkostninger ved et lån til sommerhuset.

Skal du vælge fast eller variabel rente

Når du kigger på mulighederne for et lån, så er der som udgangspunkt to former. Et lån med fast rente, eller et lån med en variabel rente. De to forskellige forrentninger kan i den sidste ende have stor betydning for det beløb du ender med at betale for lånet til dit nye sommerhus.

Et lån med fast rente

Et lån med fast rente har gennem tiden været det mest populære valg blandt danskerne, der ønsker at låne et større beløb i et låneformidlende pengeinstitut. Her vil du forinden blive forsikret for de endelige omkostninger som det vil koste dig at foretage et lån, inklusive renter. Der opstår altså ingen uforudsete udgifter med dit lån til sommerhuset, så længe du blot husker at betale dine afdrag. Den faste rente vil primært være fastsat som følge af det nuværende renteniveau, og forblive der under hele afdragsperioden. Ulempen er, at renten og ydelsen oftest er højere end det ses for lån med en variabel rente.

Fast rente beskyttelse

Hvis renten stiger betydeligt mens du stadig har gæld i huset, så vil dit sommerhus med stor sandsynlighed miste værdi. Her kan du komme ud for, at boliggælden overstiger boligværdien, hvilket bestemt ikke er en fordel, særligt ikke hvis renten ikke kommer til at falde igen. Der er i flere situationer mulighed for at oprette en fast rente beskytter, hvor du forhindrer dette fænomen. Her vil beskyttelsen gøre, at du ikke mister den friværdi du har sparet sammen i sommerhuset og her vil dit lån typisk falde. Alt i alt; en variabel rente giver risiko. stiger renten betyder det større udgifter. Men det giver også muligheder som du skal gøre op med dig selv om er oplagte for dig og din økonomi.

Et lån med en variabel rente

Når du skal købe for større summer og låne et større beløb i banken, så kan du overveje om du tør at låne med en variabel rente. Her er der intet endegyldigt svar på, hvor mange penge du kommer til at betale i renter for dit lån. Et lån med variabel rente vil nemlig betyde, at du i bedste fald vil komme til at spare penge, men i værste fald kan komme til at betale lidt ekstra. Hvis renten falder, så bliver dine endelige omkostninger mindre. Ulempen er, at renten kan stige og du kan risikere store forhøjede udgifter som følge af rentestigning.

Du kan omlægge dit lån undervejs

Når du har foretaget et lånebeløb til køb af sommerhus, så vil det mange gange være muligt at refinansiere lånet, hvis der eksempelvis sker ændringer i din økonomi eller hvis der opstår et eventuelt rentefald eller hvis renten stiger. Her vil du kunne optage et tilsvarende boliglån, med samme lånebeløb, men eventuelt som et fast rente lån. Lånets udløb kan ændres, hvis du kan tilbyde at den månedlige ydelse stiger. Her skal du dog være opmærksom på, at der for hver refinansiering opkræves et kursfradrag. Jo oftere lånet refinansieres, jo flere penge skal du betale i den sidste ende. Alligevel kan det muligvis godt betale sig. Den udbyder der formidler lån, kan hjælpe dig med at vejlede dig til en eventuel omlægning af lånet.

Løbetid og ydelse har stor betydning for lånets omkostninger

Med et lån til sommerhus vil du lave en aftale om løbetid og ydelse med dit pengeinstitut eller de kan tilbyde lån til købet. Med en lang løbetid gælder det, at du vil gøre lånet højere end hvis du eksempelvis havde en meget kort løbetid. (Månedlig ydelse, hvor der for totalkredit opkræves kvartalsvist). Den eksisterende løbetid skal måske ændres til din fordel. Inden du spørger efter den økonomiske godkendelse så overvej din økonomi nøje, for er der mulighed for at ligge lidt ekstra end de angivne ydelser så vil den endelige vurdering være en større investering, når du i sidste ende ender med at betale mindre.

Indfri dit lån hvis du kan

Når du har et lån betaler du renter og står med en månedlig udgift, du måske kunne forestille dig at være uafhængig af at skrabe penge sammen til. Hvis du har muligheden for det, så betal så meget muligt af på dine lån. Til trods for, at du har lavet en aftale med en lånegiver og har en fast afdragsperiode, så kan du spare penge ved at betale dit lån hurtigere ud. Du skal dog være opmærksom på, at du kan komme til at betale overkurs i forbindelse med indfrielse af lånet medmindre der sker som følge af en refinansiering hvor omkostningerne med låne optagelsen modregnes i kursen.

Beregningerne forudsætter uændrede skatteforhold

Beregningerne og omkostningerne ved lån til sommerhus, er beregnet ud fra dine skatteforhold når det kommer til køb af fritidsejendom. Her vil der mange gange være tale om, at lånet tilbydes mod pant og at omkostningerne derved er baseret på dine beregninger sammen med dine skatte oplysninger. Hvis du er i tvivl, så vil dit pengeinstitut kunne hjælpe dig med løbende kursfradrag, og om det eventuelt kan svare sig med beregningen omhandler omlægning.

Husk de obligatoriske forsikringer

Når du ejer et fritidshus, så skal du huske på, at det ikke kun er udgifter til lånet der her gør sig gældende. Der vil være omkostninger udover de oplyste ydelser. fx. bidragssatsen og obligatorisk brandforsikring eller forbrug. Der skal blandt andet også være varme på i sommerhuset om vinteren, for at forebygge fugt eller frostskader, en faktor som mange glemmer i beregningen af deres udgifter. Når ydelsen vises for lånet, så er dette forbehold vejledende afhængigt af lånets sammensætning, men der skal også lægges ekstra til uforudsete udgifter.

Overvej at udleje dit sommerhus

Hvis du leder efter lidt ekstra til den løbende finasiering af sommerhuset, så kan du overveje om det skal være tilgængeligt for udlejning af andre gæster. Der er her mulighed for at tjene lidt ekstra, som kan indgå i afbetalingen på dit sommerhus, så du kan undgå at betale mange renter for et lån med en lang løbetid. Jo hurtigere du kan få betalt dit lån ud, jo billigere bliver dit sommerhus.

Skal du sælge dit sommerhus?

Hvis du skal sælge dit sommerhus kan det ligeledes have betydning or din økonomi. Din fortjeneste er nemlig som udgangspunkt skattepligt, afhængigt af hvordan dit lån har været skruet sammen og hvor meget friværdi du har opnået i sommerhuset. Det vil blive afgjort ud fra den gældende skattesats.

FAQ:

Hvad koster det at låne til et sommerhus?

Når du kigger på omkostningerne til et køb af sommerhus, så er der forskel på lånetypen og hvor mange penge der her er tale om. Om lånet er med en fast eller variabel rente, med eventuelt stigende renter, eksisterende afdragsfrihed med mere, kan have betydning for de endelige omkostninger. Beregningerne forudsætter uændrede skatteforhold og eventuelt også om du vælger at udleje dit sommerhus. At købe sommerhus og de udgifter der følger heraf, er derfor meget individuelle og kræver eventuelt individuel rådgivning.

Hvad koster det at låne 1 million til sommerhus?

At låne 1 million til et sommerhus er afhængigt at lånets bagvedliggende obligationer og skattepligtige kursgevinster. Hvor meget du ender med at skulle have i omkostninger for dit lån er individuelt, også i forhold til sommerhusets værdi. Hvis du vælger at nogen skal have muligheden for at leje sommerhuset, får du nedbragt din månedlige ydelse til dit sommerhus lån.

Hvor meget kan jeg låne i sommerhus?

Din indtægt og eventuelt egen opsparing har betydning for hvor mange penge du kan låne til et sommerhus. Jo højere en udbetaling du kan lægge og afhængigt af hvor stort dit månedlige rådighedsbeløb er, når du har betalt dine faste udgifter, jo flere penge vil du som oftest kunne låne til et sommerhus. Det endelige lån vil samtidig kræve en økonomisk godkendelse.

Kan man få afdragsfrit lån til sommerhus?

Et konkret lånetilbud kan tilbyde afdragsfrihed i en del af lånets løbetid, men sjældent i hele lånets løbetid. Her er det afhængigt af i hvilket pengeinstitut lånet optages. Et eventuelt banklån vil kunne tilbyde et periodevis afdragsfrit lån til et nyt sommerhus, hvis du eksempelvis planlægger at renovere sommerhuset.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån