Forside » Lån » Boliglån

Boliglån

Langt de fleste kommer til at skulle tage et boliglån. En bolig er nemlig en dyr investering, og det er de færreste, der har den slags penge stående på kontoen.

Der er heldigvis håb forude for dig, der gerne vil låne penge til en bolig. Der er nemlig en lang række forskellige muligheder for at låne penge til boligen, og der er også en løsning, der passer til lige netop din situation. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du kan låne penge til din bolig, så kan du blot læse mere her, hvor vi svarer på de mest gængse spørgsmål om lån til boligen, beregning af boliglån og meget andet.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Hvad er et boliglån?

Der er overordnet to typer af lån: et banklån og et realkreditlån. Begge lån tages i forbindelse med køb eller renovering af bolig, og det vil altså sige, at du ikke kan bruge pengene, præcis som du vil.

Forskel på boliglån hos bank og realkreditinstitut

Et lån til bolig er typisk finansieret af banken, og her vil der oftest være en variable rente. Vælger du derimod at låne gennem et realkreditinstitut, så tilbyder de en fast rente, og du kan regne ud, hvor meget du kommer til at betale i alt. Dermed bliver din beregning af boliglånet mere præcist.

Kviklån til boligkøb

Nu tænker du måske, at der findes en tredje type lån: kviklån. Kviklånet er dog ikke beregnet til køb af bolig, da det vil blive væsentligt dyrere, end hvad der er nødvendigt. Brug det i stedet, hvis du pludselig står i en uforudsigelig og akut situation, som du ikke havde penge til; og brug det kun med omtanke.

Inden lånet tages, bør du allerede have gennemtænkt, hvordan du betaler det tilbage, på samme måde som du bør, når du beregner dit boliglån – det er en løsning, hvor du i øjeblikket slipper for at tænke over det, men det er også en løsning, der i sidste ende kan koste dig din ret til at låne

penge.

Online lån til udbetaling

Online lån er dog ikke en mulighed, som du helt skal vælge fra. Det vil typisk benyttes til udbetaling, og altså ikke til at betale hele boligen, men derfor kan det stadig være nyttigt.

Dit boliglån

Når du undersøger boliglån, så er det vigtigt at have in mente, at der findes mange forskellige, og du skal finde netop det, der passer til dig. Derfor giver det god mening at opsøge individuel rådgivning, når du står overfor at købe hus eller andelsbolig. Til din individuelle rådgivning er der mange detaljer, som du skal have styr på.

Det inkluderer både boligdrømmen, din indkomst, din formue, renten – om det skal være en fast eller variabel rente – afdragsfrihed, lånets løbetid og om du vil låne hos banken eller tage et realkreditlån. Det er mange ting, og det kan derfor godt være et langt møde, og måske skal der endda flere møder til.

Hvordan kan du beregne dit boliglån?

Der er flere måder, hvorpå du kan beregne boliglån til din nye bolig.

Få hjælp i din bank

Hvis du tager et lån i banken, så sidder du med din bankrådgiver, og I foretager en vejledende beregning og snakker om, hvorvidt du overhovedet kan købe bolig. Det er den nemmeste måde at gøre det på, da de har styr på de forskellige faktorer og har været en del af hele processen mange gange før.

Boliglån beregnere

Dog findes der også en række låneberegnere til bolig, som du kan benytte dig af. For eksempel vores her på PremiumBanker. Benytter du dig af disse, får du også et relativt brugbart resultat, men ikke 100 % præcist, da de nævnte forudsætninger højst sandsynligt ikke er det.

Når du først begynder processen, kan disse låneberegnere til bolig dog bruges til finde frem til et match, der passer på din økonomi, og det kan også bruges til at give overblik, så du ved lidt om, hvad du skal forvente.

Kan du tage et boliglån?

Som sagt er der en chance for, at du ikke kan finansiere en ejerbolig, og dermed ikke kan få lov til at tage et boliglån. Der er en lovgivning, der afgør, hvem der kan tage lån til bolig. Den indeholder regler, som du skal leve op til, hvis du vil låne penge til køb eller renovering af en bolig.

Egen opsparing

For det første skal du have sparet 5% af udbetalingen op, og for det andet skal din formue være stor nok til at betale for både købs- og flytterelaterede udgifter, der ikke kan medfinansieres, når bank- og realkreditlånet optages.

Tidligere lån

Både din lånehistorik, og om du har et nuværende lån, kan også have indflydelse på, om du får lov at tage et boliglån. Du kan altså ikke få lov til at optage boliglån, hvis ikke du har en formue til dit navn af en vis størrelse. Størrelsen på formuen kan dog variere, og derfor kan du finde en mulighed, der passer til dig, og hvor du kan få lov til at låne med det samme, hvis du bruger den rette tid til at researche.

Hvor meget kan du låne?

Der findes mange forskellige lånetyper, og afhængig af hvilket lån du vælger, så kan du låne noget forskelligt. Lånet du kan tage har nemlig også noget med din opsparing at gøre. Selvom du har sparet 5% af udbetalingen op og har råd til øvrige købs- og flytteomkostninger, så kigger banken stadig på, om du har mulighed for at betale lånet tilbage.

Banken må ikke låne dig et beløb, som din personlige økonomi ikke kan holde til, hvorfor de vil opstille et budget, der sikrer, at du som boligkøber har råd til de faste omkostninger, der lægges oveni dine almindelige udgifter.

Størrelsen på boliglån

Hvor meget, du har behov for at låne, spiller selvfølgelig også ind. Hvis du vil købe en eksisterende bolig, så vil dit lån ikke behøve at være så stort, som hvis du vil bygge ny bolig, da der skal en del mere til at finansiere dette projekt.

Fast eller variabel rente – hvad passer til din situation?

Når du skal vælge imellem en fast eller en variabel rente, så handler det i bund og grund om din egen risikovillighed. Hvis renten falder indenfor de næste år, så er det jo en fordel for dig, men tror du til gengæld, at den stiger, så er et fastforrentet lån bedre, da du kan binde renten med denne type. Det er den korte version af hvilke fordele og ulemper, der er ved de to. Nedenfor kan du læse mere i dybden om dem hver især.

Variabelt forrentet lån

Det er ikke størstedelen, der vælger den variable rente, da du skal betale mere i bidrag, og du risikerer at skulle betale en del mere i rente, hvis den pludselig stiger. Du får altså en usikker boligøkonomi over de næste 5, måske 10 år. Dog er fordelen, at du kan spare penge i starten, og at ydelsen er lavere.

Fastforrentet lån

Vil du gerne vide præcis, hvordan din økonomi og renten kommer til at se ud over de næste år, så er det bedre at låne med en fast rente. Her er renten upåvirket af udsving, men til gengæld er bidraget mindre, og oftest kan du kun tilbydes en højere rente.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån