Forside » Lån » Lån til kolonihave

Drømmer du om et kolonihavehus?

Dine drømme er indenfor rækkevidde: Du er tættere på en lejeaftale, end du tror!

Ønsker du et frirum, hvor du har plads og tid til at læne dig tilbage, trække stikket og få et velfortjent åndehul fra den travle hverdag? Så er et kolonihavehus helt sikkert noget for dig! Her kan du blive langt klogere på lånet til kolonihavehuse – og se hvorvidt det er muligt at låne penge til selve huset, så det kan forbedres løbende. Det atypiske ved kolonihavehuse er, at de ligger på en lejet grund. Du ejer dermed kun selve kolonihavehuset. Se hvilke boliglån du kan tage, hvis du ønsker et kolonihavehus. Se dine muligheder for lån til kolonihave og find den rigtige haveforening. Få hjælp til at finansiere den bolig, du drømmer om.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Find kolonihavelån her

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Fordele ved et kolonihavehus – hvorfor er det værd at tage lån til kolonihave?

Grundet de færre kvadratmeter, som en kolonihave typisk har, er der mindre vedligehold forbundet med denne løsning. Det betyder også, at du i langt større grad kan bruge din kostbare fritid på at slappe af og nyde tilværelsen. Du kan dermed tillade dig at trække stikket og læne dig tilbage uden dårlig samvittighed. Ofte hører man, at sommerhusejere bruger mere tid på vedligeholdelse end på at nyde deres tilværelse i selve sommerhuset.

En kolonihave er en mindre investering sammenlignet med eksempelvis et sommerhus

At investere i en kolonihave er ofte et langt mindre greb i lommen sammenlignet med eksempelvis et sommerhus. Du skal dermed have sparet mindre op, hvis du drømmer om et kolonihavehus – hvilket ofte kan betyde, at drømmen hurtigere kan realiseres. Hvis du eksempelvis ønsker et lån til kolonihavehus, er det ofte også langt færre penge, du skal betale tilbage sammenlignet med et sommerhus. Det er dermed en mindre risikofyldt investering i forhold til beløbets fulde størrelse.

Hvis du bor i lejlighed, men drømmer om have og frihed

Hvis du – som så mange andre i de større byer – bor i en lejlighed, kender du formentligt til problematikken om den manglende have. De fleste mennesker ønsker deres egen grund – en lille, lukket oase. Dette er dog svært – hvis ikke umuligt – at indfri i en lejlighed, hvor man ofte deler en gård med samtlige naboer.

Gode råd til at optimere kolonihaven

Nogle vælger tilmed også at installere vand og varme i deres kolonihavehus. Det betyder blandt andet, at man får mulighed for at lave mad, gå på toilet og tage et hurtigt bad. Derudover kan du også opvarme huset og dermed forlænge den årlige periode for brugen af kolonihavehuset, idet du sagtens kan bruge kolonihaven i årets koldeste måneder.

Disse løsninger er også ganske attraktive, og gør ofte, at flere potentielle købere bliver interesseret i huset. Dog er det naturligvis ikke gratis at forbedre husets standarder med vand og varme – men kan være en væsentlig og betydelig betragtning, man kan gøre sig. Det handler nemlig om, at kolonihavehuset skal blive det kolonihavehus, man drømmer om.

Derudover foretrækker mange, at man har mulighed for en enkel overnatning i huset. Det betyder også, at det kan være ganske fordelagtigt at sikre, at der er mulighed for overnatning i kolonihavehuset. Husene er ofte meget små, så der skal ofte tænkes i kreative løsninger, hvis dette skal være muligt, da pladsen ofte er trang. Dog skal du altid sikre dig at eventuelle tilbygninger er lovlige i henhold til offentlig myndighed.

Du kan dog undersøge følgende: 

Hvordan gjorde den tidligere ejer? Er der gode råd at hente her?

Kan det betale sig at lave en tilbygning, og hvordan er finansieringen af dette i så fald? Ønsker du dette, for at skabe det helt rigtige kolonihavehus, må du dog undersøge følgende:

Hvilken betydning har det for boligen?

Hvad siger foreningen til det? Er det i strid med reglementet i haveforeningen?

Kan du optage et boliglån for at finansiere dette? Samt hvad dine årlige omkostninger vil være?

Derudover bør du også altid forholde dig til den pågældende rente samt lånets løbetid.

Når du optager yderligere lån til kolonihave er det vigtigt at have en sund økonomi. Det er aldrig gratis at låne penge hurtigt – men du kan heldigvis altid få uforpligtende lånetilbud, således du kan sammenligne de forskellige lån. Det gælder både til at købe kolonihavehuset og til at skabe forbedringer løbende, så du får en hyggelig kolonihave.

For at optimere dit kolonihavehus kan du også tilføre dit kolonihavehus et nyt køkken. Hvis du både har vand, varme, køkken og tilmed også kloakering bliver din kolonihave næsten som en lille lejlighed. Disse udbedringer kan du også kræve, at du må låne pengene. Undersøg dine forskellige muligheder for at optage lån til kolonihave. Tal med låneudbyderne om dine muligheder og finansiering af disse.

Overvejelser når du skal finansiere kolonihavehus eller låne pengene til dit kolonihavehus når det trænger til en forbedring

Et lån til kolonihave kan dække over mange ting – og da det er en lejet grund er det selve kolonihavehuset, du skal tillægge størst fokus. Du bør altid undersøge dine lånemuligheder og særligt undersøge, hvor du får billigere rente. Lånet skal nemlig altid tilbagebetales igen. Har du brug for et mere præcist overblik, er låneberegneren øverst et godt værktøj. De fleste lånesteder, kan du søge råd og vejledning alle hverdage. Det handler om at finde et lån til kolonihavehus, der passer perfekt til dig og din situation.

Værd at vide om at låne penge til kolonihavehus

Du bør altid undersøge dine muligheder for forsikring. Sørg altid for at tegne en god forsikring på dit kolonihavehus, da du formentligt skylder penge i banken fra dit lån. Det betyder derfor også at i tilfælde af brand, vil du have mistet dit kolonihavehus og dets værdi. Det betyder også, at du får sværere ved at betale dit lån tilbage. Sørg altid for at passe godt på din bolig i haveforeningen.

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, der kan optages med sikkerhed i fast ejendom. Men i dette tilfælde er det sværere – hvis ikke umuligt – at blive godkendt til et realkreditlån til et kolonihavehus. Heldigvis findes der mange andre muligheder for at låne danske kroner – således du hurtigt har pengene på din konto og er klar til at blive en del af en haveforening.

Sammenlign lån og send låneansøgninger 

Hvis du ønsker at modtage uforpligtende lånetilbud, kan du sende en låneansøgning. Ud fra dine informationer vil du blive præsenteret for dine muligheder for forskellige lån hos forskellige låneudbydere. Der vil typisk også indgå en kreditvurdering, således din økonomiske situation klarlægges for alle parter. At købe et kolonihavehus i en haveforening er ikke en lille ting – og er dermed ikke bare et forbrugslån. Det er et større lån, når du køber et kolonihavehus og derfor stiller låneudbyderen som regel også andre krav.

Men det samme bør du også gøre. Du bør altid undersøge hvilken (online) bank, der kan give dig det bedste lån med de bedste muligheder – det gælder både i henhold til tilbagebetaling og for at realisere drømmen om et kolonihavehus.

Du skal derfor sammenligne og undersøge dine muligheder, inden du træffer et valg. Det er eksempelvis altid godt at undersøge, hvad løbetiden på dit lån er. Hvis perioden er for kort, er det urealistisk, at du kan betale pengene tilbage indenfor tidsfristen – og du bør derfor undersøge andre muligheder og måske endda forhøre dig hos andre i haveforeningen.

Find et kolonihavehus hvor haveforeningen ligger i drømmeomgivelser og hvor lånet passer til din situation.

FAQ: Få svar på de mest stillede spørgsmål og bliv klædt bedst muligt på

Kan man låne penge til et kolonihavehus?
Selvom kolonihaver ofte er billigere end sommerhuse, kan beløbet alligevel sagtens være højere end det, man selv kan betale, idet en kolonihave fortsat kan koste mange penge – og derfor har man brug for et lån. Heldigvis kan man sagtens optage lån til kolonihave.

Der er dog flere ting, man bør vide og have in mente, før man låner. Et sommerhus kan eksempelvis finansieres gennem et realkreditinstitut, hvilket ikke gør sig gældende, når vi snakker om kolonihaver. Heldigvis findes der flere steder, der tilbyder fordelagtige lånemuligheder med en både lav og attraktiv rente – hvor du trygt kan låne dine penge.

Hvad er renten på et kolonihavehus?
Renten er betinget af lånet, som du optager i banken – og de forskellige banker kan derfor udbyde forskellige renter. Tal med din online bank om, hvor mange danske kroner du kan låne og til hvilken rente. Derudover er løbetiden på lånet også væsentligt at få klarlagt. Den fortæller nemlig hvilken tidsfrist du har til at tilbagebetale lånet igen.

Hvad kan jeg købe kolonihave for?
Dette spørgsmål er naturligvis – og af gode grunde – individuelt. Det afhænger af mange forskellige faktorer. Det handler blandt andet også om, at du ikke ejer selve grunden, men ønsker penge til at finansiere huset på grunden – så du lejer grunden. Fordi en kolonihave typisk er billigere end eksempelvis et sommerhus, er det ofte muligt at blive ejer af en kolonihave langt tidligere i livet end eksempelvis et sommerhus, der kræver en bedre og mere solid økonomi gennem flere år. Der kan derfor være visse forbehold og faktorer forbundet med din økonomiske situation, der vil definere hvilken størrelse lån, du kan tilbydes. Eksempelvis vil det spille en væsentlig rolle, hvis du har friværdi.

Er kolonihave fast ejendom?
En kolonihave er ikke fast ejendom og der er derfor regler for, hvor stor en andel af året, du må bo i dit eget kolonihavehus. Du kan med fordel altid forhøre dig hos kolonihaveforbundet eller hos din kolonihaveforening, hvis du har yderligere spørgsmål.

Er kolonihave en god investering?
Det er svært at give et klart svar på dette spørgsmål, da det kan være meget individuelt. Det kan både være en god og en dårlig investering afhængigt af de nøjagtige forhold.

Køber man kolonihavegrund i et attraktivt område – eksempelvis i tæt forbindelse med en af de store byer i Danmark – hvor der ofte er ventelister for at blive taget i betragtning som kommende køber, kan det være ganske godt givet ud at investere i netop en kolonihave. Her er chancerne for, at du kan sælge den med fin fortjeneste ganske god.

Laver du forbedringer på dit kolonihavehus, så der f.eks. er vand, varme og kloakering i huset, kan det også stige meget i værdi.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån