Forside » Lån » Banklån

De bedste og billigste banklån

Der kan hurtigt opstå situationer i livet, hvor du får brug for at betale flere penge, end du har stående på din konto. Det gælder for eksempel i de tilfælde, hvor du uventet har fået mulighed for at tage på en dejlig rejse, eller det kan være knap så rare tilfælde, hvor der pludselig er dukket en stor tandlægeregning op.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Find de billigste banklån

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Uanset omstændighederne så kan et banklån blive nødvendigt, for at du kan få råd til at leve. Hos Premiumbanker kan du sammenligne forskellige banklån og få tilsendt gratis lånetilbud. Du kan også få mere information om fordele og ulemper ved banklån, viden om renter, og hvordan du lægger et budget.

Værd at vide om banklån

Der findes mange forskellige opfattelser af, hvad et banklån er. I princippet er det en fælles betegnelse for lån, som du kan optage gennem en bank, og som kan dække over alt fra forbrugslån til billån. Er der for eksempel tale om et banklån, som en del af et samlet boliglån, så vil lånet udgøre 15 % af boligens pris, mens du selv skal stille med 5 % som udbetaling i form af en opsparing. De resterende 80 % af boligens pris optager du som et realkreditlån, hvilket ofte også gøres gennem banken.

Hvis du vil stifte et lån i en bank, som du ikke er kunde hos lige nu, så vil du ofte blive nødt til at overveje et bankskifte, da det ellers kan blive meget dyrere for dig at låne i den nye bank, fordi du ikke har samlet din økonomi ét sted.

Uanset om det vil være det bedste valg for dig at stifte det nye lån i din nuværende bank, eller om du i stedet kan opnå bedre betingelser og lavere renter hos en ny bank, så skal du kun indtaste dine oplysninger én gang her hos Premiumbanker for at modtage en sammenligning af tilbud hos alle samarbejdspartnerne.

Fordele ved banklån

Der findes en række fordele ved at optage et banklån frem for at stifte for eksempel et kviklån eller et sms-lån. Du kan hurtigt danne dig et overblik over dem her:

 • Du kan få hjælp af en bankrådgiver til at vurdere, hvilken løsning der er den bedste for dig.
 • Din bankrådgiver kan rådgive dig personligt om, hvad din private økonomi kan holde til, når du skal til at betale af på dine lån.
 • Renterne er typisk lavere ved et banklån end ved et kviklån og et sms-lån.
 • ÅOP (årlige omkostninger i procent) er som regel også lavere ved et banklån. Du kan læse mere om ÅOP i afsnittet om renter nedenfor.

Ulemper ved banklån

Selvom der er mange fordele ved at optage et banklån, så kan der også være en række ulemper. Dem kan du danne dig et overblik over her:

 • Det er ofte en længere proces at låne hos banken, end når du låner penge online. Det er en ulempe, hvis du har brug for pengene her og nu.
 • Du skal kunne forklare for din bankrådgiver, hvad du skal bruge pengene til, hvilket ikke er tilfældet ved de fleste online lån.
 • Du skal ofte stille sikkerhed for et banklån, hvilket vil sige, at du skal eje aktiver med en vis værdi, for at du kan låne penge gennem banken.
 • Banken har strengere krav til sine lånere end dem, som udbyder lån online. Der er derfor en større risiko for at din låneansøgning vil blive afvist gennem banken, end hvis du for eksempel ansøger om et kviklån.

Listerne ovenfor viser de mest almindelige fordele og ulemper ved at ansøge om lån gennem banken, men det er vigtigt at huske på, at det med at låne penge er en individuel sag. Du skal derfor altid gøre det klart for dig selv, hvad dine behov er, og hvordan din økonomi ser ud, før du ansøger om et lån.

Hvordan er det nu lige med renterne?

Når du skal optage et lån, så findes der både rentefri lån og lån, hvor du løbende skal betale renter af det skyldige beløb. Du vil som regel skulle betale renter af et banklån.

Hvis du har et lån med en fast rente, så vil renten altid være den samme gennem hele din låneperiode. Hvis du derimod har en variabel rente, vil den have udsving. Du kan læse mere om faste renter, variable renter og ÅOP herunder.

Lån med en fast rente

Når et banklån har en fast rente gennem hele låneperioden, så er der tale om et fastforrentet lån. Hvis du har det bedst med at vide præcis, hvad du skal betale i løbet af din låneperiode, så er det denne type lån, som du skal gå efter.

Ulempen vil så være, at dine udgifter til lånet ikke falder, hvis renten falder, som det er tilfældet med den variable rente. Fordelen er, at dine udgifter så heller ikke stiger, hvis renten stiger, hvilket ville gøre dit lån dyrere. Det er en fordel, hvis du har et stramt budget, hvor der ikke er luft til ekstra udgifter i forbindelse med lån.

Lån med en variabel rente

Banklån med en variabel rente følger renteniveauet på markedets udsving, hvad enten de går op eller ned. Hvis du har et budget med god luft i, som kan rumme eventuelle udgifter i forbindelse med rentestigninger, så skal du vælge et lån med en variabel rente.

Ulempen er, at du ikke kan forudsige præcis, hvad dit lån kommer til at koste samlet set. Fordelen er, at dit lån kan blive væsentlige billigere, hvis renten falder i løbet af låneperioden, fordi dine udgifter til lånet vil falde tilsvarende.

ÅOP

Årlige omkostninger i procent forkortes som tidligere nævnt ÅOP. Tallet viser i procent, hvad lånet vil koste dig hvert år i hele låneperioden og består af prisen for oprettelse af lånet og de renter, som du skal betale for dit lån. Det er derfor vigtigt, at du gør dig klart, hvad størrelsen på ÅOP er, når du skal vælge dit nye banklån. Du bør i den forbindelse også være opmærksom på, om det er angivet i betingelserne at ÅOP vil stige, hvis du indfrier lånet før tid, da det i så fald vil medføre en ekstra udgift for dig at betale dit banklån ud.

Hvad du bør overveje, før du låner

Når du beslutter dig for at låne penge, så er der en række ting, som du bør overveje. Du har formentlig allerede gjort det klart for dig selv, hvorfor du har behov for at låne penge, men du bør også nøje overveje, om du har råd til at låne penge. Hvis det hen ad vejen viser sig, at du alligevel ikke har råd til at betale afdragene på dit banklån, så kan det få store konsekvenser for dig. Du kan derfor ende med at skylde mere, end du i første omgang havde taget højde for.

Nedenfor finder du et par af de negative konsekvenser, som det kan få, hvis du ikke er i stand til at overholde din aftale for afbetaling:

 • Din ubetalte gæld kan få dig registreret i RKI, og du vil dermed komme til at fremstå som en dårlig betaler, så andre ikke vil låne dig penge i fremtiden.
 • Din ubetalte gæld kan blive så uoverskuelig, at det vil påvirke dig negativt i dit daglige liv med mange bekymringer om, hvordan du skal få det hele til at løbe rundt økonomisk.

Hvorfor det er vigtigt at lægge et budget?

Listen ovenfor er bare et par af de gode grunde, til at du bør danne dig et overblik over din økonomi, før du låner penge. Det gør du bedst ved at lave en liste over dine indtægter og udgifter, så du kan vurdere, hvad du har råd til at afdrage på dit banklån.

I den forbindelse bør dit budget være realistisk. Det bliver det ved at tage højde for både de udgifter, som du kender, og de uventede udgifter, der kan opstå, hvis uheldet er ude, og du for eksempel får brug for en mekaniker til din bil.

Det nemmeste sted at starte, når du skal lægge budget, er at lave en liste med de indtægter, som du får ind på din konto hver måned. Derefter skal du gå dine udgiftsposter igennem, så du kan danne dig et overblik over, hvad der bliver trukket ud af din konto hver måned. Det du har til overs, er dit rådighedsbeløb, og du kan ud fra det se, hvad du har råd til at undvære til afdrag på dit banklån.

Sådan sammenligner du lån

Her hos Premiumbanker er det nemt og hurtigt at sammenligne lån. Det gør du, ved at indtaste dine personlige behov i formularen her på siden. Efter kort tid får du en liste med en sammenligning af mulige låneudbydere, som du kan bruge til at finde det tilbud, som passer bedst til dig i forhold til for eksempel længden på låneperioden og prisen for lånet. Hele processen foregår digitalt her fra siden, og du kan derfor gøre det i ro og mag fra din egen sofa.

Løsningen er også en mulighed for dig, som er i gang med at undersøge, om det kan betale sig, at lægge dine eksisterende lån om til et samlet lån. Fordelen ved at lægge dine lån om kan for eksempel være, at du bliver tilbudt en lavere rente, og dit lån dermed bliver billigere.

Når du gerne vil låne penge

Der er altså samlet set en del ting, som du bør være opmærksom på, når du vil ansøge om et banklån. Det kan hurtigt blive uoverskueligt med alle de informationer, og du finder derfor en samlet liste over det, som du skal have styr på her:

 • Det kan være dyrere at låne i en anden bank, end den du er kunde i til daglig. Overvej derfor, om der skal et bankskifte til.
 • Det kan være en god idé at konsultere en bankrådgiver vedrørende din økonomi.
 • Det kan være en længere proces, der kræver mere af dig som låntager, hvis du låner gennem banken i stedet for at optage et online lån.
 • Overvej om det bedste for dig, er et forudsigeligt lån med en fast rente, eller et potentielt billigere lån med en variabel rente.
 • Brug banklånets ÅOP som en guide til at vise dig, hvad lånet samlet set vil koste dig årligt.
 • Undersøg og overvej nøje, om du har råd til at afdrage på det ønskede banklån.
 • Læg et budget, som kan hjælpe dig med at få et overblik over dine indtægter og udgifter, så du kan se nøjagtigt, hvad du har råd til at afdrage på et banklån per måned.
 • Sammenlign lån her hos Premiumbanker, hvad enten du skal optage et nyt banklån eller omlægge dine eksisterende lån.
Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån