Forside » Lån » Mikrolån

Mikrolån – alt du skal vide

Vi kan alle komme i en situation, hvor det bliver nødvendigt at optage et mindre lån. Der findes i dag et væld af muligheder for at låne penge, og nogle er bedre end andre. Lånemarkedet er stort og uoverskueligt, og ikke alle udbydere har lige rent mel i posen.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Find de billigste Mikrolån her

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Som forbruger må du se dig godt for – det kan have store konsekvenser for en fremtidig økonomisk situation, hvis du falder i de forkerte hænder. Heldigvis findes der en masse rimelige låneudbydere også, og der er meget hjælp at hente, når du skal navigere på det store lånemarked.

Med PremiumBankers låneberegner kan du let og hurtigt få et godt overblik over de regulerede og sikre låneudbydere, og du kan modtage information og lånetilbud gratis og uforpligtende direkte i din indbakke. Læn dig blot tilbage og lad PremiumBankers intelligente systemer klare arbejdet for dig – for en sikker og nem proces.

I det følgende vil vi kigge lidt nærmere ind i, hvad du skal vide, samt hvad bør sikre sig, når du har brug for et mikrolån.

Hvad er et mikrolån?

Er mikrolån er et lån af et mindre beløb for en kortere periode – groft sagt. Der vil typisk være en lidt højere rente end ved for eksempel et banklån eller en kassekredit, men på samme tid en kort løbetid, hvorfor det samlede tilbagebetalingsbeløb i mange tilfælde vil være det samme som ved optagelse af et lån i banken, der afbetales over en væsentlig længere periode. Et mikrolån er et kort lån, der, optimalt set, et hurtigt indfriet. Det går under forskellige betegnelser, heriblandt SMS Lån, Minilån osv.

Et mikrolån fungerer som et online lån, hvor du undgår det personlige fremmøde, og den lange ekspeditionstid, du kender fra dit pengeinstitut. Et mikrolån er hurtigt og nemt at optage, og du vil som regel have pengene enten samme dag, eller indenfor 1-2 bankdage fra underskrivelse af aftalen. Du underskriver med MitID/NemID, og pengene udbetales herefter straks.

Hvad kan jeg låne til?

Et mikrolån kan du bruge til lige nøjagtigt det, du ønsker. Låneudbyderen har ingen holdning til, hvordan du bør bruge dine penge – det er din egen sag.

Der kan være mange gode grunde til at optage et mikrolån, og hvad end du mangler et økonomisk indspark til nogle uforudsete regninger, eller du skal bruge noget ekstra til et depositum til en ny lejlighed, starte et nyt foretagende op eller noget helt fjerde, så er det alene dig, der bestemmer, hvordan det lånte beløb skal formøbles.

Hvem kan optage et mikrolån?

Som udgangspunkt kan du optage et mikrolån, når du er myndig og har en sund økonomi. Nogle gange vil det være krævet, at du er 20 eller 21 år.

Med en sund økonomi menes ikke, at du skal tjene til topskat – blot at du kan fremvise et privatbudget, der giver nok overskud og råderum til, at det med rette kan antages, at du kan betale dine månedlige afdrag.

Derudover må du ikke have nogle betalingsanmærkninger hos hverken Experian eller Debitorlisten. Dette er lige så meget for din egen sikkerhed som for låneudbyderen – hvis du i forvejen er gældsat, så er det aldrig anbefalelsesværdigt at låne flere penge. En god låneudbyder har et sæt etiske principper, og det er disse, der er i spil, hvis du bliver afvist på grund af en betalingsanmærkning. Tag det som en opfordring til at få ryddet op, fremfor som en afvisning.

Hvad kræver det af mig, hvis jeg vil låne?

Rent praktisk så kræver det ikke ret meget af dig at optage et mikrolån. Når du opfylder de gældende krav til låntager, så er du allerede godt på vej.

Helt lavpraktisk så skal du blot udfylde et ansøgningsskema, give adgang til din bank og til dine skatteoplysninger, og så klarer systemerne resten. Du vil efter kort til modtage en aftale til underskrift, og når denne er underskrevet med MitID/NemID, så er der ikke flere opgaver tilbage – herfra kan du læne dig tilbage og vente på at pengene går ind på din bankkonto.

Selve ansøgningsprocessen er nem, hurtig og effektiv. Det, der kan tage lang tid, når du søger efter et mikrolån, er selve udvælgelsesprocessen. Der findes mange forskellige udbydere af mikrolån, og du bør altid sammenligne priser og vilkår hos de enkelte, så du er sikker på at få det bedste og billigste tilbud. Og det er her, der kan blive en omfattende proces rent tidsmæssigt. Heldigvis er der råd herfor – med PremiumBankers låneberegner kan du indhente tilbud direkte fra de forskellige udbydere, og få et let og overskueligt sammenligningsgrundlag. Indtast blot dine oplysninger i formularen, og lad systemet gøre arbejdet for dig.

Skal jeg stille sikkerhed?

Nej, du skal ikke stille sikkerhed, når du optager et mikrolån. Et mikrolån er et kortsigtet mindre lån med markedets korteste ekspeditionstid, og du skal alene kunne fremvise et fornuftigt budget – ingen sikkerhed eller garanti.

Kan jeg stole på udbyderen af mikrolån?

Ja og nej. I Danmark har vi et reguleret lånemarked, som er underlagt en lovgivning og nogle regelsæt, der er sat i værk for at beskytte forbrugeren. Der er her i landet indført omkostningsloft på mikrolån – disse indbefatter både renter og gebyrer, og sikrer, at du aldrig kan risikere at betale mere tilbage, end hvad man har vurderet rimeligt – i skrivende stund 100% i alt, uanset hvor længe lånet løber. Der er desuden forbud mod at udbyde lån, der har en ÅOP på mere end 35%.

Så længe du låner penge af registrerede låneudbydere, der opererer indenfor det regulerede marked, så kan du være helt tryg ved at låne penge. Du skal selvfølgelig vide dig i stand til at kunne overholde de aftaler, I laver, og du skal være klar over, at disse lån stadig er i den dyre ende – men du behøver ikke at være bange for ufine metoder og skjulte gebyrer, da du har retten på din side, og er beskyttet som forbruger.

Desværre findes der nogle brodne kar på lånemarkedet – private lån-hajer eller udenlandske virksomheder, der er knap så fine i kanten. Hvis du bliver det mindste i tvivl, når du søger et mikrolån, så bør du stoppe op og tænke dig om en ekstra gang. En god tommelfingerregel er, at hvis låneudbyderen ikke er repræsenteret hos en låneformidler, så bør du gå en bue uden om. Du kan altid benytte PremiumBankers gratis formidlingstjeneste – på den måde er du sikker på kun at blive kontaktet af de udbydere, der tilhører det regulerede marked, og som arbejder indenfor rammerne af kreditaftaleloven.

Hvad skal jeg tage stilling til inden jeg låner penge?

Inden du tager beslutningen om at ansøge om et mikrolån, så bør du have taget stilling til din privatøkonomi og dine muligheder for at betale tilbage. Jo kortere løbetid, des lavere omkostninger. Inden du søger om et lån, og i processen forpligter dig til et specifikt månedligt afdrag, er det vældig vigtigt, at du har lagt et budget, der giver et retvisende billede af dine økonomisk forhold låneperioden ud.

Du skal sikre dig, at du har et rådighedsbeløb, du kan leve for – du vil gerne undgå den situation, hvor du bliver nødt til at optage et nyt lån, fordi det første har spændt dig for hårdt for.

Et mikrolån er en relativt fleksibel model, der giver dig mulighed for selv at bestemme, over hvor lang tid du ønsker at betale tilbage – og dermed også størrelsen på dit månedlige afdrag. Du kan som ofte vælge mellem 12, 24 eller 36 måneder, og du vil se at dit månedlige afbetalingsbeløb beregnes med udgangspunkt heri. En længere løbetid giver en lavere månedlig betaling, men forventeligt et større samlet beløb, end en kortere løbetid, der kommer med højere afdrag, men en mindre endelig sum.

Du bør derfor være realistisk i forhold til, hvor lang tid du bør og vil afbetale. Kunsten er at finde den balance, der giver det mindst mulige samlede beløb, samtidig med at de månedlige afdrag holdes på et niveau, hvor de ikke “gør ondt” i din økonomi.

Jeg modtager flere tilbud – hvilket skal jeg vælge?

Når du benytter PremiumBankers låneberegner til at indhente de bedste tilbud, så vil du få alle de, der matcher dine kriterier, og herfra er det op til dig.

Når du modtager dine tilbud, så kommer de med en oversigt over priser og vilkår, og du kan hurtigt og nemt danne dig et overblik over, hvilket af dine lånetilbud der vil give mest mening i netop din situation. Der er forskellige faktorer, der kan gøre sig gældende, når du skal vælge det mikrolån, der er det rette for dig. Måske har du brug for en lang løbetid, og i så fald må du se efter, hvilken udbyder der tilbyder den længste låneperiode. Måske er det vigtigt for dig, at du kan spare penge ved at betale af i en fart – her skal du se efter, at denne mulighed foreligger.

Økonomi er en individuel sag, og du ved bedst selv, hvordan en aftale på dit mikrolån skal se ud, for at løsningen bliver optimal for dig. Det er en god idé at stille nogle krav til de forskellige udbydere, så du ikke ender i en situation, hvor du handler på det første og det bedste. Det bedste for dig er nemlig ikke nødvendigvis det, der er det bedste for naboen – de forskellige låneudbydere har forskellige løsninger til specifikke behov.

Kan jeg fortryde aftalen, hvis min økonomi ændrer sig?

Jævnfør kreditaftaleloven paragraf 19, kan du som en forbruger fortryde optagelsen af et mikrolån indtil 14 dage fra du har underskrevet aftalen. Du skal altså inden 14 dage meddele skriftligt, at du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret, og du skal sørge for at tilbagebetale det lånte beløb til fulde – også senest 14 dage efter indgåelse af kreditaftalen.

Hvis du gør brug af denne fortrydelsesret, så er du ikke længere forpligtet af aftalens vilkår vedrørende de omkostninger, der er forbundet med at låne – du er med andre ord fri af din gæld, når du har returneret det lånte beløb og gjort det tydeligt, at du gør brug af din fortrydelsesret.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån