Forside » Beregn lån » Billån Beregn lån

Billån beregner

Hvad er et billån, og hvor meget kommer du til at skulle betale?

Langt de fleste mennesker kommer til et punkt, hvor de gerne vil købe en bil. Mens nogle gør det, fordi der er status i at have egen bil, gør andre det, fordi det er nødvendigt eller kan gøre hverdagen nemmere. Uanset hvorfor og hvordan du vælger at finansiere dit bilkøb, så kan det være nødvendigt at få et billån for at få pengene til det.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Top 3 billån

Sorry, no posts matched your criteria.

Hvad er et billån?

Billån er navnet på de forskellige måder, hvorpå du kan få fat i midlerne til at finansiere din nye bil – uanset om det er en ny brugt bil eller en spritny bil, der kommer lige fra forhandleren.

Billån kan fås flere forskellige steder. De kan koste dig både dyrt og billigt, og de fungerer heller ikke helt ens, afhængigt af hvor du finder dem henne. Derfor giver det god mening at researche emnet ordentligt, benytte dig af billån beregnere som vores på PremiumBanker, og tænke dig om, inden du kaster dig ud i et billån.

Vigtige faktorer, der påvirker dit billån

Der er en række faktorer, der går ind og påvirker dit billån, og som du skal have med, når du beregner lånet – de er også vigtige, når du benytter din billån beregner. Læs mere om de enkelte faktorer her.

Lånets løbetid

Når du køber en bil, så er det ekstra vigtigt, at du er opmærksom på lånets løbetid – særligt hvis du køber en brugt bil.

For det første er det de færreste låneudbydere, der låner penge til at købe en meget gammel bil. Du får de bedste betingelser på dit billån, hvis bilen er mellem 0 og 5 år gammel. Bilens alder er ligegyldig, og særligt ikke i forbindelse med lånets løbetid.

Derudover så giver det også kun mening, at du investerer i en bil, som du kan have i længere tid end lånets løbetid. Hvis du køber en ny bil, så er en lang løbetid fint, men hvis bilen er ældre, så skal løbetiden også være kortere.

Benyt vores billån beregner til at finde den balance, der passer din økonomi.

Renten

Renten kaldes på lånedokumenterne for en pålydende rente eller en debitorrente, og det er den, der skal betales tilbage månedligt.

Debitorrente er vigtig, da det er den, der afgør, hvor meget eller lidt du skal give oven i lånet for køb af en ny eller brugt bil. Der findes både lån med en fast rente, hvor du ikke er påvirket af markedet, men også lån med en variabel rente, hvor du måske kan spare en del, hvis markedet altså ligger lavt. Jo lavere rente du får på dit lån, jo billigere er dit lån i sidste ende.

Bilens pris

Bilens pris har selvfølgelig også indflydelse på dit lån, da du jo ikke skal have et større lånebeløb, end bilens pris. Lånebeløbet skal dog være stort nok til at dække eventuelle skjulte gebyrer og forsikring som kaskoforsikring.

Afhængig af hvem du tager billån hos, så vil lånet se forskelligt ud, og det er ikke sikkert, at du kan låne helt så meget, som du skal bruge til din næste bil. Det er kun muligt, hvis du tager et lån uden udbetaling. Beregn billån, uanset om du låner med eller uden udbetaling, men tast det også ind i billån beregneren.

Hvorfor bør du låne penge?

Der kan være flere grund til, at du bør låne penge til en bil. Dog ligger svaret i bund og grund i, at du har brug for den. Har du ikke brug for bilen, så bør du ikke tage billån til den.

Hvis du til gengæld har et behov, så kan det være en god løsning at tage et billån, så du ikke ruinerer dig selv fuldstændig ved at købe en bil. Der er trods alt ekstra ugentlige, månedlige og årlige omkostninger ved at købe en bil, så det er vigtigt, at du har råd til disse også.

Ved at tage et billån til en lav rente, så sparer du i sidste ende på lånet, hvis du på den måde slipper for at tage en masse andre små lån til højere debitorrente.

Et lån vil aldrig være billigere end en opsparing, og derfor bør du altså vente med at købe en bil, indtil du har råd til at betale kontant, hvis ikke du har en behov for at eje den. Har du behovet, og mangler du pengene, så er det dog ikke det værste lån på markedet, og du kan arbejde på at finde den laveste rente ved at sammenligne online lån.

Hvem bør du ansøge om billån hos?

Der er overordnet 2 muligheder, når du skal finde og optage et billån, vi uddyber disse to herunder.

Lån hos en online udbyder

Online finder du en lang række forskellige lån. Der er både nogle, der henvender sig specifikt til biler, men hvis ikke din bil er for dyr, kan du også nøjes med et forbrugslån. Når du låner online, så finder du lån til forskellige renter, du kan søge efter bedre lånevilkår, du kan få et billån uden udbetaling, og du kan låne til alle slags biler eller endda til en motorcykel.

Det handler blot om at sammenligne de forskellige lån, indtil du finder det, der passer perfekt til dig. Benytter du dig af en online låneudbyder, kan du ansøge samme dag, som du får svar i langt de fleste tilfælde, hvilket mange også synes, er en fordel.

Lån hos din bank

Det er også muligt at tage billån hos din bank, hvor du får vejledning baseret på din økonomi, og de har mulighed for at strikke lånet sammen baseret på denne og din økonomiske historik. Hvis ikke du er interesseret i det, så vil det typisk også være muligt at benytte sin netbank til billånet. Dog kan det godt tage lang tid, fordi din bank først skal vurdere økonomi, blandt andet din ÅOP, inden du får lånet udbetalt. Det er altså ikke et lån, du får udbetalt med det samme.

Beregn billån

En del af din research kan med fordel være at lege lidt med en billån beregner. En billån beregner hjælper dig med at finde frem til et tilbud, der passer til din unikke situation. Når du skal ud og låne penge til en bil, så er det vigtigt at huske, at din situation er unik, og derfor giver det god mening at forberede dig ved at bruge en billån beregner.

Få styr på dine tal rent økonomisk, leg med et budget, og se hvordan forskellige input af tal i billån beregneren giver forskellige resultater. Jo mere du får kigget på, hvordan tallene påvirker hinanden og sætter dem op sammen med din situation, jo nemmere vil du have ved at vurdere de tal, som du bliver præsenteret for, når du snakker med en låneudbyder.

Dermed vil din brug af en billån beregner give dig en del mere selvsikkerhed ved mødet, og du vil have nemmere ved at gå væk fra et dårligt tilbud for at finde et nyt. Husk dog at alle billån beregninger er meget specifikke til din situation, og der kan være både skjulte gebyrer og omstændigheder, der går ind og påvirker dit lån efterfølgende.

Lånebeløb
Almindelige lån