Forside » Lån » Låneberegner

Låneberegner

Med låneberegneren kan du beregne, hvor meget du kan låne til at finansiere det, du står og mangler

En låneberegner er din bedste ven, når du tænker på eller skal til at gældsætte dig. Låneberegneren bruges oftest af private mennesker, som vil vide, hvor mange penge de kan låne og hvordan de skal betale dem tilbage.

Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.

Den månedlige ydelse er et gennemsnitlig estimat på denne type lån, og kan derfor godt afvige fra det endelige beløb

De bedste lån lige nu

Bedste lånemuligheder i dag

Udbyder

Beløbsramme

Rente

Bedømmelse

1

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 20,95%

Rente

9.8/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

2

10.000 - 500.000 kr.

Beløb

3,55 - 24,99%

Rente

9.5/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.

3

3.000 - 500.000 kr.

Beløb

2,95 - 24,99%

Rente

9.4/10

ansøg her

0 har ansøgt i dag

Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Lånets løbetid

Generelt for et lån, hvor end du låner fra – online bank eller fysisk bank – er reglerne de samme. Jo kortere tid du bruger på at tilbagebetale lånet, jo mindre bliver lånet. Mao: Jo kortere du kan gøre lånets løbetid, des bedre.

Umiddelbart giver det rigtig god mening. Forestil dig, at du låner 100 kroner af din ven. Næste dag kan du betale pengene tilbage igen, og ingen skade er sket. Jo længere tid der går, jo mere irriterende bliver det for din ven. Den irritation bliver i en bankrelation til flere penge grundet renten, hvorfor irritationen ender på dine skuldre.

Hvis vi havde 50.000 eller 100.000 til den bil, vi skal låne penge til, ville der selvfølgelig ikke være behov for at kigge på forskellige lånetilbud. Når man låner, går man derfor ikke ud fra, at pengene skal betales tilbage på en gang, men i bidder indtil lånets udløb.

Bidderne kan du beregne med vores låneberegner. Hvis du skal låne 200.000, kan du ved at flytte lånets løbetid finde en passende betaling hver måned. Jo mere du kan betale pr. måned, jo bedre. Men din økonomi kan også blive ødelagt af, at lånets løbetid er for kort, så din økonomi ikke kan følge med den årlige rente.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse vil være dit pejlemærke til det perfekte lån. Den månedlige ydelse ser du, når du taster dit ønskede lån og lånets løbetid ind på vores låneberegner. Her giver beregneren et beløb med det samme, som du kan forholde dig til. Husk på, at beløbet vil være et gennemsnit, så der kan forekomme små variationer alt efter det konkret lån og årlige omkostninger.

Den månedlige ydelse udregnes ved, at du tager beløbet, renten, startgebyret og løbetiden. Det hele lægges sammen og divideres med det antal måneder, som indgår indtil lånets udløb.

Ud fra dette tal kan du altså derfor regne både rente og det komplette lån ud.

Hvis du betaler 3.000 kr. tilbage i måneden i 5 år, så skal du gange 3.000 med 12 og med 5. Derefter finder du det tal, som du ender med at skulle betale. Med det tal kan du så minus det lånte beløb og finde differencen.

Vil du regne renten ud, vil du også kunne gøre det.

Årsagen til, det hele ikke står der med det samme efter brug af låneberegneren, er, at vi kender til de mange spørgsmål og komplikationer, der opstår under låneberegningen og lånebeløb. Du vil gerne bare vide, hvor meget du kan låne til dit boliglån og hvor meget du skal betale tilbage på det boliglån. Og allervigtigst, om de forskellige låntyper så er tilgængelige for dit lån.

Fast eller variable rente?

Renten er allerede kort vendt, men så spændende et emne kan man aldrig få nok af. Under et online banklån vil du kunne få forskellige renter – ligesom ved den fysiske bank. Ofte vil renten være en fast rente, i nogle tilfælde er den variabel – hvad er så forskellen?

En fast rente kender de fleste, og betydningen ligger også i navnet. Her vil der typisk være en årlig rente på dit lån, hvor lånebeløbet stiger alt efter, hvad renten og banken dikterer. Låner du 100.000 og har en rente på 5 %, så lægges der 5.000 som en del af den årlige omkostning. Som lånet bliver mindre, forbliver renten den samme, men prisen på lånet falder naturligvis.

Med en fast rente vil man som regel have mulighed for at omlægge lånet flere gange på et år, skulle du kunne få en lavere rente. En mulighed mange bruger til deres boligkøb og boliglån.

Den variable rente er fast i en kortere løbetid. Det betyder, at renten på lånet er knækket op i kvartaler. Så du ikke helt ved, hvad det koster at købe bolig på den lange bane. For lånets rente varierer, efter den rente du opnå.

Det kan være utrolig svært at gætte sig frem til beløbet på hele lånets løbetid, da du ikke ved, hvad de månedlige ydelser vil være på for hver måned, og derfor ikke ved, hvad det koster at låne.

Det kræver en låneberegner, der kan se ud i fremtidens og finde den fremtidige rente, hvad en låneberegner normalt ikke kan.

Låneplanen

Om du vælger en fast eller variabel rente kan være godt det samme. spørgsmålet er nemlig, om du har en plan til lånets løbetid, konkret tilbagebetaling og forstået de nævnte forudsætninger. Man kan komme til at snyde sig selv ved at bruge låneberegneren og tænke, det ser nemt ud. For har du ikke pengene hver måned, bliver lånet dyrere, end hvad vores låneberegner finder frem til.

Derfor må du anskaffe dig en låneplan. En låneplan betyder, at du ikke blot ved, hvor mange penge du skal betale tilbage. Du ved os, hvordan du skal betale dem tilbage. Du har sat dit lån og lånets løbetid ind i et skema, har udregnet, hvordan det passer med din indkomst, udgifter og dit liv.

Som regel kører betalingen blot af dit billån, boliglån, forbrugslån eller andet lån automatisk. Det bliver dog en smule svært, hvis du ikke har pengene på kontoen til at betale ofr dit lån.

Låne penge i al almindelighed

En låneberegner er et genialt værktøj, fordi den sætter lånets løbetid, månedlige ydelser og årlige rente ind i et regnestykke, så vi hurtigt kan lave en beregning og komme frem til det tal, der giver mening for dit liv. Lånet er altid kompliceret og kræver at du tager forbehold.

Når man gældsætter sig, vil det ofte tage mange år, før du er ude af dit lån igen. Et lån er en langtidsinvestering, som følger dig gennem livet. Som låner skal man derfor være påpasselig med at optage boliglån, høje ydelser, udbetalt kreditbeløb og generelt det at låne. Ud over at bruge en god låneberegner, forpligter det også dig til at overveje renter, afdrag og forskellige låntyper, inden du vælger lånet.

Konkret lånetilbud

Efter at have brugt vore låneberegner nogle gange er du måske kommet frem til et resultat, du kan gå videre med. Vores låneberegner vil gøre dig i stand til at forstå de overordnede linjer for lånet. Nu skal det konkrete tilbud komme.

Til det formål klikker du dig videre og finder det tilbud, som passer til dine månedlige ydelser, lånets løbetid mm. Er du tilfreds med de årlige omkostninger, den årlige rente osv., så er du klar til at indfri dit lån.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån