SMS-Lån

SMS-LÅN – FORDELE & ULEMPER

Forbrugslån – eller kviklån om man vil – er blandt de mest populære løsninger, når forbrugere skal låne små eller mellemstore beløb, da lånene tilbyder hurtige penge til bankkontoen.

Leder du efter SMS-lån, er du formentlig på jagt efter endnu hurtigere og enkle løsninger, hvor du kan ansøge om lån blot ved at sende en SMS-besked.

Omend de lyder fristende, skal du være opmærksom på, at kun de færreste låneudbydere godkender låneansøgninger udelukkende baseret på en ansøgning over SMS. Der findes dog situationer, hvor SMS-lån er en åbenlys løsning.

Sådan fungerer SMS-lån:

  • SMS-lån til eksisterende kunder

Låneudbydere er ofte villige til at bevilge SMS-lån til eksisterende kunder. På den måde er kunden allerede kendt og tilliden etableret. Derfor kan låneudbyderen trygt tilbyde kredit til eksempelvis forbrug eller lignende. Ofte har forbrugeren tidligere haft et lån, som er blevet tilbagebetalt efter de aftalte rater. 

  • Låneansøgning færdiggøres med SMS

Ofte bliver en online låneansøgning færdiggjort via SMS, men de vigtigste data, som fx personlige oplysninger og økonomiske forhold bliver klaret i den første ansøgning, som foretages online.

  • Verifikation via pinkode

Som du sikkert kender fra betalingsservices, er det meget brugt at bruge SMS som en verifikation af identitet. Det benyttes også inden for forbrugslån, hvor en bekræftende SMS giver yderligere sikkerhed for låneudbyderen.

Potentielle risici ved SMS-lån

  • Rente og betingelser er sat som standard og ikke baseret på dig og din økonomi.
  • SMS-lån er generelt mindre fleksible.
  • Udbyderen har begrænset information til rådighed.
  • Det har ikke mulighed for at skræddersy din egen tilbagebetaling.

Låneansøgninger via SMS bliver normalt sendt direkte til den egentlig udbyder – altså den bagvedliggende bank, men der er også eksempler på ansøninger, som bliver behandlet af en såkaldt broker, som sender ansøgningen videre til flere forskellige banker. I de tilfælde skal du være opmærksom på, at du potentielt kan ende med at modtage en del forskellige tilbud i dagene og ugerne efter. Brug derfor kun anerkendte og godkendte lånudbydere.

Ansøgning via mobilen

Stort set samtlige udbydere har i dag responsive websites, hvor folk stille og roligt kan ansøge via mobilen eller andre devices. Det er på ingen måde tale om SMS-lån, men blot traditionel finansiering, der tilfældigvis benyttes via mobilen og ikke PC’en.

SMS-lån synes måske som den hurtigste og nemmeste mulighed for tiltrængt kapital, men det er ikke vores anbefaling. Brug i stedet de anerkendte låneudbydere, som du finder online. Benyt kun SMS-lån, hvis du i forvejen kender udbyderen og har benyttet dem tidligere. Ligeledes er sikkerheden i at benytte din browser højere, end hvis du sender din personlige kontooplysninger mv. i en SMS-besked.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån