Online forbrugslån

Leder du efter et online forbrugslån, skal du være opmærksom på, at der efterhånden findes et hav af muligheder og udbydere. Det er derfor vigtigt, at du har tilstrækkeligt indblik i din egen økonomi og baggrund heraf kan beslutte, hvilket lån er det rigtige for dig.

Overvejelser i forbindelse med forbrugslån:

  • Hvad er formålet med dit nye lån?
  • Hvor mange har penge har i alt behov for?
  • Hvordan og hvornår vil du tilbagebetale lånet?
  • Hvor stor en del af dit månedlige rådighedsbeløb kan du undvære ifm. tilbagebetaling.
  • Hvordan er din kreditværdighed og -historie.

Lån med og uden sikkerhed

Lån med sikkerhed er – som navnet antyder – en låntype, hvor du som forbruger stiller en sikkerhed for dit nye lån. Typisk i form af det aktiv, som du bruger lånet på – eks. en bil eller en båd. Der er ofte tale om større lån, og tilbagebetalingstiden er ofte lang. Renten kan være lav, men hvis betalingsfristerne ikke bliver overholdt, vil banken kunne gøre udlæg og typisk overtage dit aktiv.

Låner du uden sikkerhed, stiller banken ingen spørgsmål til formålet, men kreditterne/lånene er ofte lidt mindre og renterne lidt højere, da banken ganske enkelt en noget højere risiko.

Lån UDEN fast ydelse og rente

I denne kategori er der ofte tale om en form for kredit, men det kan også være rentefrit lån, som typisk ydes i forbindelse med købet af en vare, fx. Møbler. Tilbagebetaling sker over en fastsat periode. Hvis aftalen misligholdes vil udbyder sætte rente på lånet.

Lån MED fast ydelse og rente

I den modsatte ende af spektret finder vi lånene med fast rente, hvor tilbagebetalingen fastlægges over en årrække til en fastsat rente. Det betyder, at forbrugeren har nemt ved at overskue omkostningerne og se, hvor meget og over hvilken periode han ender med at betale tilbage.


Online versus offline lån

Rigtig mange banker og låneudbydere overlapper hinanden, og hvert brand har ikke nødvendigvis sin egen pengetank, men sender i stedet din ansøgning til moderselskaber eller andre banker, som ender med at være den egentlige udlåner.

Den største forskel mellem online- og offline lån er derfor tilgængeligheden. I den fysiske bank kan behandlingstiden være relativ lang og kan potentielt involvere rådgivere eller andre møder. Online er du blot ansvarlig for at sende korrekte oplysninger. Så kører ansøgningsprocessen derfra og udbyderen vil foretage en kreditvurdering.

Vælger du at søge efter forbrugslån online, får du fordelen af selv at kunne sammenligne de forskellige udbydere, så du kan finde det bedste og billigste lån for dig. Det kan være relativt besværligt at undersøge vilkårene i de traditionelle banker, som vi kender fra bybilledet.

I dag bliver der taget forbrugslån i alle mulige afskygninger til lige så mange forskellige formål. Flere og flere vælger dog at klare deres forbrugslån i online-universet, hvor billedet er noget mindre besværligt og mere overskeueligt.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån