Hvad er et kviklån?

Ingen ønsker at stå i en situation, hvor privat-budgettet ikke hænger sammen. Desværre oplever mange mennesker lige præcis det scenarie – ofte få dage eller uger inden næste lønningsdag. Årsagerne kan være mange: Måske bryder bilen sammen, køleskabet står af eller varmepumpen strejker.

En uheldig situation, som nogle vælger at løse med et såkaldt ‘kviklån’. En hurtig kapital-indsprøjtning, som typisk kan betales tilbage kort tid efter indgåelse, for eksempel ved den kommende lønningsdag. Et kviklån kan typisk godkendes og udbetales inden for 24 timer, så det er lån rettet mod kunder, der har behov for en lynhurtig kapitalindsprøjtning.

Et kviklån kræver sjældent kreditvurdering og låneudbyderne kræver aldrig sikkerhed for lånet. Faktisk er kravene ofte meget simple.

  1. Du skal være over 18 år.
  2. Du skal have en almindelig dansk bankkonto (NemKonto).
  3. Du skal have fast indkomst, for eksempel via løn, dagpenge eller lignende.

Kan du opfylde ovenstående, kan du potentielt komme ud af en økonomisk kattepine og derfor klare udgifterne frem mod næste lønningsdag.

Du bør altid vælge en anerkendt låneudbyder, som for eksempel dem, du finder her på Premium Banker. En god låneudbyder sikrer dig gennemsigtige vilkår, og de vil også hjælpe dig med at finde en løsning, hvis du mod forventning ikke kan betale lånet tilbage til den aftalte tid.

Vi anbefaler altid, at du som kunde tager direkte fat i din låneudbyder, hvis du støder på problemer i forbindelse med tilbagebetalingen – meget gerne inden fristen for tilbagebetaling. De er typisk til at tale med, men alt for ofte hører vi om kunder, som ikke besvarer udbyderens henvendelser og i stedet lader som ingenting. Det er langt bedre at kontakte udbyderen og fortælle dem om sagens stilling.

Du kan også vælge at benytte din egen bank, som du benytter til lønkonto og lignende. Det kan være, at de vil stille kredit til rådighed i en periode. Problemet er desværre, at de store banker og sparekasser ikke er rettet mod hurtig udbetaling eller små lån og kreditter til sine kunder. Det kan ofte være en længere proces, der kræver samtaler og kontrakter. Har du mulighed for at stifte eller benytte kassekredit i din bank eller sparekasse er det dog som regel den billigste løsning, hvis det er en mulighed.

Mange ser skævt til både forbrugslån og kviklån, men det bør man nu ikke. Så længe du ikke stifter mere gæld, end du kan håndtere, er der intet galt i at benytte kviklån. Problemerne opstår, når kunder har stiftet et eller flere kviklån, som de ikke kan betale tilbage. Det er dyrt i både renter og gebyrer. Hvis du alligevel er endt i den situation er det vores klare anbefaling, at du hurtigst muligt for samlet kviklånene i et samlet lån hos en anerkendt udbyder. Det vil spare dig både besvær og ikke mindst penge.

Lånebeløb
Beregn lån
Almindelige lån