Udfyld formularen nedenfor, så er du allerede godt på vej til finde det bedste lånetilbud for dig.
Udbyder
Beløbsramme
Rente
Bedømmelse
*Beregningseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %
Renten er variabel og afhænger af din kreditvurdering. Samlet kreditbeløb 150 000 kr. Løbetid 11 år, Variabel debitorrente 6,95%. Etablering 500 kr. ÅOP 7.25%. Samlet tilbagebetaling: 215 487 kr eller 1 629 kr/månad (132 ydelser). Løbetid 1-15 år. Rentespænd 3,55%-24,99%.
Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.
Det første, du selvfølgelig skal være klar over, er, hvad en kassekredit overhovedet er for en størrelse. Ganske simpelt giver en kassekredit dig mulighed for at bruge flere penge, end du egentlig har på din konto. Det vil sige, du kan komme ned i minus indtil et forudbestemt beløb.
Du fastlægger beløbet med din bank eller udbyder, inden noget træder i kraft, så alt er afklaret på forhånd. Det er ikke gratis penge, du får dig, men nogle, der skal betales tilbage igen. Kassekredit er altså et lån med en kort eller længere tilbagebetalingsfrist, og du kommer kun til at kunne låne præcis det beløb, du i en periode har brug for.
Med en kassekredit er banken klar over, at du vil trække over, og de har aftalt med dig, hvor meget du må bruge. Der sættes et maksbeløb, som du ikke nødvendigvis kommer op og rammer, men som angiver dit råderum.
Uden den her låntype vil dit kort kunne blive afvist eller spærret, hvis du bruger for mange penge – alt efter hvilken type, du bruger. Hvis dét er et gentagende problem, kan det få konsekvenser for dig i forhold til fremtidige lån.
Kassekredit giver dig et økonomisk råderum, der er større og bedre kan imødekomme uforudsete udgifter. Det er et særlig godt valg til dig, der har en fornuftig, månedlig indkomst, men har en enkeltstående udgift, der overskrider dine muligheder. Du behøver i så fald ikke at tage et forbrugslån, men kan nøjes med at trække over på kontoen og betale pengene tilbage, når du får løn igen eller i en given periode.
En typisk kassekredit er på mellem 10.000 og 50.000 kroner – det er altså det beløb, du kan overtrække din konto med. Det beløb er mest normalt, hvis du oplever problemer med din bil, som forsikring ikke dækker, eller hvis uheldet på andre områder rammer.
Hvis du ikke bruger alle pengene, du har tilladelse til, skal du heller ikke betale rente for dem. Du betaler det beløb, du bruger. Læs mere om det i afsnittet ”Hvordan fungerer en kassekredit?” længere nede.
Den her type lån er mere fleksibel end andre, og derfor er det også en god vej at gå, hvis du skal betale gæld eller udgifter, der begynder at trykke. Men husk! Du må aldrig gøre det til en vane at låne penge for at betale gæld af, og du skal kun benytte den mulighed, hvis det er absolut nødvendigt.
Én af fordelene ved en kassekredit er, at din gæld automatisk kan krympe, når der går penge ind på kontoen. Det giver dig konsekvent den mindst mulige rente, og din kassekredit kan ad gangen løbe i helt op til 5 år. I mellemtiden får du et boost, der kan hjælpe dig med svære eller uventede udgifter, som er presserende, men som du ikke kan magte på én gang.
De fleste, der vælger en kassekredit, gør det for at få så meget fleksibilitet som muligt, eller fordi de har behov for at låne penge med en kortere tidshorisont. Det er ikke det nemmeste lån at opnå, men hvis du er finansielt ansvarlig, kan du få et økonomisk pusterum, der lader dig betale af på uforudsete eller pludselige udgifter.
Mange, der vælger den her type lån, kan betale af forholdsvis hurtigt, og ofte kan den også kun løbe i op til fem år. Hvis du har brug for penge, du ved, du har om fem måneder, er det her en god vej at gå – især hvis du kan bevise i banken eller overfor låneudbyderen, at du har en sund sans for at styre din egen økonomi.
Forskellige banker og udbydere har forskellige krav til dig, der gerne vil have en kassekredit, men ofte bliver der set på din økonomi og den generelle økonomiske situation.
Når du får åbnet en kassekredit, løber banken nemlig en risiko, og derfor vil de helst gerne være så sikre som mulige på, at du faktisk kan betale de penge tilbage, du skylder. Hvis der derfor er tale om en generelt usikker økonomisk periode, både herhjemme og i resten af verden, eller hvis du har en historie med sene tilbagebetalinger eller andre finansielle problemer, kan almindelige banker godt finde på at afvise dig.
En kassekredit kræver altså, at du er økonomisk ansvarlig. Banken skal kunne regne med, at de får deres penge tilbage hurtigt, og derfor bliver det sværere at få tilladelse, hvis du har gæld eller står uden fast indtægt. Er du registreret i RKI eller andre skyldnerregistre, vil det være meget svært at få penge fra banken.
Din alder kan også spille ind, og det er noget, du skal undersøge på forhånd. Nogle steder skal du være fyldt 23 år, før du må ansøge om en kassekredit. Det vil du ofte kunne se på banken eller låneudbyderens side, inden du ansøger eller aftaler et møde med dem.
Mange erhverv og virksomheder bruger en kassekredit, fordi det sikrer et i større grad disponibelt beløb – men almindelige private kan også bruge én. Hvis du har en stabil økonomi og en god historie med den, vil det være helt normalt at snakke med banken om dine muligheder, hvis du har gode grundlag for dit lånebehov.
De fleste, der anmoder om en kassekredit, står i en situation, hvor de har fået uforudsete eller ekstraordinære udgifter, som de ved, de kan betale med de næste måneders lønsedler. Den bruges af de mennesker, der har brug for fremtidens penge her og nu. Der kan være tale om reparationer i hjemmet eller udfordringer med bil, som ikke dækkes af forsikring, eller pludselige muligheder, der skal betales med kort varsel.
Det er et dyrt lån, og derfor bør du ikke gå den vej, hvis du ikke er økonomisk ansvarlig eller historisk har kunnet styre dine penge. Kredit er, i sin grundessens, tillid fra giverens side. Mange tyr til den her mulighed sidst på måneden eller året, hvor kontoen er ved at være en smule tyndere, og der er brug for mere pusterum. Det er en midlertidig, økonomisk lettelse, der kan komme mange til gavn.
Selvom du får en kassekredit, behøver du ikke bruge den – og i så fald betaler du ikke noget for den. Når du tager den i brug, betaler du kun rente af det beløb, du bruger. Selvom du altså har en kassekredit på fx 20.000 kroner, skal du ikke betale rente af hele dét beløb, hvis du kun bruger 12.000.
Renterne på en kassekredit varierer, og som regel ligger de mellem 8-15%. Din rente vil afhænge af din kundestatus hos den gældende bank og din kreditværdighed. Der er altså tale om et forholdsvis dyrt lån, men også ét, der kan betale sig, hvis du ved, hvordan man er økonomisk ansvarlig.
Du kan næsten altid ændre beløbet på din kassekredit, når du har oprettet den, medmindre banken ikke går med til det. Det kan de gøre, hvis de allerede har været tøvende med at give dit en kassekredit i første omgang.
Renten er lidt anderledes for erhverv, og her afhænger den også af, hvor mange ansatte virksomheden har. Et firma med en enkelt person på lønningslisten vil ofte betale omkring 9%, mens større firmaer med 20 til 49 ansatte kan komme helt ned på 2,8%. Men der findes også pengeinstitutter, hvor virksomheder kan betale en negativ rente.
Hos PremiumBanker kan du se alle de forskellige lånetyper, -beløber og -udbydere, så du kan se, hvad der er på markedet. Uanset hvilket beløb, du har brug for, kan du indstille det på vores forsiden og se, hvilke muligheder vil passe bedst til dig.
Vi har samlet nogle af de mest troværdige onlinebanker og låneudbydere, så du kan få de penge, du har brug for, på sikker vis, uden at risikere økonomiske fælder og faldgruber. Gennem os får du et bredere indblik og en større forståelse for den finansielle verden, uanset om det omhandler lån, kassekredit eller aktier.
PremiumBanker er ikke en låneudbyder i sig selv, men en portal, hvor du kan lære og komme trygt videre. Det er altid bedre at tage sig tid til at forstå, hvad man går ind til, inden man tager et lån, og det er dét, vi er her for. Hos os er du i trygge hænder, og du kan finde den finansieringsmulighed, der passer bedst til din nuværende situation – uanset hvad den måtte være.
© 2021 Copyright. All Rights Reserved